Політика

Депутат Житомирської міської ради від «Самопомочі» отримав усне зауваження за незадекларований автомобіль

12 June 2018, 18:37

У Житомирі депутат міськради купив за 160 тис грн автомобіль і «забув» задекларувати.

Про це 12 червня повідомила прес-служба прокуратури області.

«Житомирською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді справи про адміністративне правопорушення, пов’язане із корупцією, вчинене депутатом Житомирської міської ради. Відтак, постановою Корольовського районного суду м. Житомира депутата визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП та оголошено усне зауваження. Йдеться про те, що зазначена особа 12.12.2017 року набула право власності на автомобіль «Шкода Суперб», вартістю понад 160 тис грн, однак повідомлення про суттєві зміни в майновому стані взагалі не подала», - інформує прокуратура.

Відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції», депутат міськради зобов’язаний був протягом 10 календарних днів подати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані щодо придбання майна на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб станом на 1 січня відповідного року.

Проаналізувавши декларації депутатів Житомирської міської ради за 2017 рік, можна побачити, що лише один депутат вказав, що наприкінці минулого року став власником автомобіля вказаної марки і він же за минулий рік не публікував жодного повідомлення про зміни у майновому стані. Депутат від Об’єднання «Самопоміч» Олександр Рибак в декларації зазначив, що 30 листопада 2017 року став власником автомобіля Skoda Superb 2011 р.в., вартість якого на дату набуття права власності становила 161 тис. 24 грн. Він також вказав, що транспортний засіб за такою ціною був куплений в Швейцарії.

Як повідомляв Житомир.info, голова фракції ВО «Батьківщина» в Житомирській міській раді Любов Цимбалюк 31 травня 2018 року стала власницею автомобіля BMW X5 2013 р.в., який купила у компанії з США за 5 тисяч доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура декларація автомобіль  
Матеріали по темі