Події

Двох жителів Коростеня засудили за вбивство таксиста: одного – довічно, іншого – на 15 років

14 June 2018, 18:33

Суд ухвалив обвинувальний вирок стосовно двох жителів міста Коростень, визнавши їх винними у скоєнні вбивства водія таксі та призначивши реальне покарання, співвідносне скоєному злочину.

Про це 14 червня повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Судовим слідством установлено, що двоє жителів Коростеня, 24-ох та 23-ох років, один з них раніше судимий, у грудні 2016 року, близько 23.00 год., перебуваючи біля місцевого кафе-бару, за попередньою змовою, з метою заволодіння чужим майном, вирішили вчинити розбійний напад та умисне вбивство водія таксі. Для здійснення задуманого злочину вони замовили таксі нібито для поїздки до с. Іскорость. Однак виїхавши за місто, зупинили автомобіль неподалік водойми, де накинулися на водія та почали жорстоко бити. Вчинивши розбій, забрали речі потерпілого - 200 грн і мобільний телефон та намагалися заволодіти автомобілем, проте під час руху кермо заблокувалось. Водій намагався втекти від злочинців, однак вони наздогнали потерпілого та завдали ножем численні колото-різані рани, від яких чоловік помер», - йдеться у повідомленні.

Сторона обвинувачення довела у суді умисний злочинний характер вчинених злочинів, які відносяться до особливо тяжких. Вироком Коростенського міськрайонного суду обох осіб визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених п.4, 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289 КК України та призначено відповідне покарання – одному, раніше судимому - довічне ув’язнення, іншому – позбавлення волі строком на 15 років із конфіскацією належного їм на праві власності майна.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 16 грудня 2016 року до Коростенського відділу поліції звернулася жителька райцентру із повідомленням про зникнення її 27-річного чоловіка. Поліцейські виявили автомобіль «Деу Ланос», належний зниклому, на узбіччі автодороги неподалік с. Іскорость, а у полі, за кількасот метрів від нього, знаходилося тіло самого власника із численними колото-різаними ранами. Поки на місці події працювала слідчо-оперативна група, до поліції надійшло повідомлення від місцевих про те, що якісь молодики вихваляються вбивством свого знайомого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Коростень вбивство прокуратура  
Матеріали по темі