Події

У приміщенні кав’ярні в центрі Житомира поліція проводить слідчі дії, пов’язані з хабаром

15 June 2018, 19:24

Ввечері 15 червня в кав’ярні «Coffee-In» в центрі Житомира відбувають якісь «маски-шоу».

Про це Житомир.info о 18:30 повідомили читачі.

На місці події з’ясувалося, що на вході до кав’ярні, яка знаходиться на вул.Велика Бердичівська, 6, стоїть спецпризначенець в екіпіровці та з напівзакритим обличчям. Співробітники департаменту захисту економіки повідомили, що у приміщенні проводяться слідчі дії, які не пов’язані із закладом, та порадили звертатися за коментарями до головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Працівники слідчого управління ГУНП, управління захисту економіки в Житомирській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Центрального регіону проводять слідчі дії в рамках кримінального провадження, розпочатого за статтею 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Задіяні також працівники спецпідрозділу КОРД обласної поліції», - повідомила в коментарі Житомир.info речниця ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко.

Подробиці події оприлюднила військова прокуратура: йдеться про затримання на хабарі у 4000 доларів США підприємця, який намагався незаконно придбати земельну ділянку.

«15.06.2018 за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України спільно із співробітниками управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України викрито заступника директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України – голову ліквідаційної комісії Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Вказана особа наполегливо пропанувала та передала частину раніше обумовленої неправомірної вигоди в сумі 1000 доларів США начальнику квартирно-експрлуатаційного відділу м. Житомир підполковнику С. Викриття відбулося за участю слідчих слідчого управління ГУ Нацполіції в Житомирській області в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, в ході контролю за вчиненням злочину», - інформує прокуратура.

Встановлено, що правопорушник С. протягом травня-червня 2018 року пропонував військовопосадовцю неправомірну вигоду за вирішення питання щодо погодження меж земельної ділянки зі складу земель оборони на користь одного з підприємств шляхом зміни конфігурації даної земельної ділянки із внесенням змін комісією КЕВ м. Житомир в акт інвентаризації та його затвердження.

«Наразі вказана посадова особа затримана в порядку ст. 208 КПК України, проводятьсяпершочергові слідчі та процесуальні дії. Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, клопотання до суду про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади», - повідомляє військова прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня прокуратура передала до суду справу пійманого на хабарі директора Житомирського експертно-технічного центру Держпраці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція кафе хабар вул.Велика Бердичівська ГУНП  
Матеріали по темі