Події

​Чоловіка, який обкрадав житомирські школи, університети та офіси, затримали в Києві

23 June 2018, 10:00

21 червня працівники кримінальної поліції Житомирського відділу затримали у м. Києві 40-річного жителя обласного центру, який обґрунтовано підозрюється у причетності до щонайменше десятка крадіжок з офісів, установ та навчальних закладів.

Про це 22 червня Житомир.info повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

За наявними матеріалами, зібраними у ході досудових розслідувань, поліцейські встановили причетність підозрюваного до близько десятка крадіжок, переважно, мобільних та інших ґаджетів, залишених господарями без нагляду.

«Як правило, чоловік заходив до шкіл, установ, офісів і, користуючись відсутністю людей, наприклад у кімнатах для переодягання або інших побутових приміщеннях, викрадав телефони, планшети, інші вартісні речі, які згодом реалізовував через ломбарди. У багатьох випадках потерпілими від його дій ставали діти або студенти, які під час спортивних занять залишали свої речі у відведених для цього приміщеннях», - розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

За даними відділу комунікації, такі факти були зареєстровані у січні 2018 у загальноосвітній школі №18, у лютому – у Житомирському державному технологічному університеті, у березні – у загальноосвітній школі №28 та в інших установах. Поліцейські опрацювали зібрану на місцях подій інформацію, у тому числі записи камер відеоспостереження та свідчення очевидців і встановили причетність до них однієї й тієї ж особи.

40-річнийжитель обласного центру, ніде не працює і уже був підозрюваним у низці крадіжок, скоєних у Житомирі за аналогічних обставин раніше, однак упродовж травня-червня він перестав з’являтись до відділу на викликидля проведення необхідних слідчих дій, а відтак був оголошений у розшук, повідомляє поліція.

21 червня оперативникикримінальної поліції у рамках ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України затримали чоловіка у столиці, де він намагавсясховатись від відповідальності за вчинене. Вирішується питання про обрання відносно нього міри запобіжного заходу. Загалом чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років.

Як повідомляв Житомир.info, 20 червня цього року невідомі обікрали квартиру мера Новограда-Волинського Віктора Весельського: винесли $12 тис., 10 наручних годинників та 5 пар запонок.

Житомир.info

Фото - поліція:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка злодій поліція  
Матеріали по темі