Місто

Влада Житомира планує провести відкритий конкурс на кращу скульптурну композицію пам’яті загиблих в АТО

25 June 2018, 16:51

Влада Житомира планує провести відкритий конкурс на кращу скульптурну композицію «Воїнам Житомирщини - захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України».

Відповідний проект рішення виконкому 25 червня оприлюднений на сайті міської ради.

«Затвердити: програму Конкурсу згідно з додатком 1; умови Конкурсу згідно з додатком 2. Для розгляду конкурсних пропозицій утворити журі з проведення Конкурсу та затвердити його склад згідно з додатком 3. Визначити організатором проведення Конкурсу департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради», - йдеться у проекті рішення.

Конкурс планують провести у два тури.

«Мета І туру Конкурсу - визначення концепції скульптурної композиції «Воїнам Житомирщини - захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України». І тур проводиться за правилами відкритого Конкурсу. До участі у І турі запрошуються фахівці або авторські колективи фахівців - дипломованих професійних архітекторів та скульпторів, а також студенти архітектурних і художніх навчальних закладів. Попередня реєстрація бажаючих взяти участь у Конкурсі не проводиться. Участь у Конкурсі іноземних архітекторів та скульпторів, студентів закордонних архітектурних і художніх навчальних закладів не забороняється. Кількість конкурсних проектів від одного автора (авторського колективу) не обмежується. Мета ІІ туру Конкурсу – визначення кращого високомистецького, архітектурно-пластичного вирішення скульптурної композиції «Воїнам Житомирщини - захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України» на визначеномумісці розташуваннякомпозиції. ІІ тур проводиться за правилами закритого Конкурсу. До участі у ІІ турі Конкурсу організаторами запрошуються до 10 фахівців або авторських колективів, які перемогли у І турі Конкурсу. Остаточно кількість учасників ІІ туру визначає журі», - зазначається в умовах конкурсу.

Учасникам конкурсу необхідно буде врахувати співмасштабність скульптурної композиціїз існуючим Комплексом Монументу Слави, благоустроєм прилеглих територій та візуальне сприйняття скульптурної композиції у нічний час.

«Враховуючи вагомість та зміст об'єкту рекомендується виконувати йогоз довговічних матеріалів (бронза, природні камені тощо)», - зазначають організатори конкурсу.

Замовником конкурсу встановлюється преміальний фонд, який складає 50 тис. грн і розподіляється наступним чином: перша премія – 30 тис грн; друга премія – 15 тис. грн; третя премія – 5 тис. грн.

Робота журі та організація конкурсу здійснюється на громадських засадах.

Конкурс планують оголосити 1 серпня і прийматимуть конкурсні проекти до 10 вересня. Другий тур триватиме до 10 жовтня, результати конкурсу планують оголосити до 17 жовтня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, 5 червня 2018 року під час обговорень у Житомирській міській раді, на які були запрошені учасники АТО, військовослужбовці ЗСУ, добровольці, родини загиблих героїв та волонтери, ухвалили встановити пам’ятник українським воїнам, які загинули у зоні бойових дій на сході України, поблизу монументу Слави на вулиці Чуднівській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс АТО пам'ятник виконком  
Матеріали по темі