Влада

Держгеонадра знову просять Житомирську облраду надати дозвіл АТ «Кварцсамоцвіти» на розроблення 1359 га родовищ

27 June 2018, 17:13

Житомирська обласна рада втретє з початку цього року збирається розглянути питання про погодження надання спеціального дозволу на користування надрами АТ «Кварцсамоцвіти».

Відповідний проект рішення сесії 26 червня оприлюднений на сайті облради.

«Розглянувши звернення Державної служби геології та надр України від 11.06.2018 № 10232/03/12-18, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів обласна рада вирішила погодити надання спеціального дозволу на користування надрами АТ «Кварцсамоцвіти» з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, п’єзокварцу, кварцу, берилу та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок Південної та Центральної частини Волинського родовищазагальною площею 1359 га, що знаходяться у Хорошівському районі Житомирської області», - зазначається у проекті рішення.



До 24 квітня 2018 року серед засновників товариства був Фонд держмайна, а кінцевим бенефіціарним власником - громадянин Республіки Кіпр Васілікі Аргіру. Компанія мала назву ПАТ «Кварцсамоцвіти». Тепер це акціонерне товариство, де 100% акцій належить ТОВ «Столичне будівництво», яке зареєстроване в Херсоні.



Скріншот з сайту YouControl

Нагадаємо, на попередній сесії облради, яка проходила 31 травня, зняти з розгляду питання надання дозволів на користування надрами компаніям «Валки-Ільменіт» та «Кварцсамоцвіти» вимагали активісти. Депутати відмовили у наданні спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти»: «за» проголосували 37. Чергова сесія облради запланована на 26 липня.

Як повідомляв Житомир.info, 25 травня 2017 року обласна рада відмовила у погодженні публічному акціонерному товариству «Кварцсамоцвіти» розширення меж спеціального дозволу на користування надрами від 28.11.14 № 4606 з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки п’єзокварцу, кварцу, берилію та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок Південної та Центральної частини Волинського родовища, що знаходиться у Житомирській області. 27 липня минулого року депутати облради відмовили у погодженні ПАТ «Кварцсамоцвіти» розширення меж спеціального дозволу на користування надрами від 28.11.14 № 4606 з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки, п’єзокварцу, кварцу, берилію та топазу Вишняківської і Дворищенської ділянок Південної та Центральної частини Волинського родовища на площу 1359,0 га.

На сесії 7 березня 2018 року обласна рада знову відмовила у погодженні надання спеціального дозволу на користування надрами публічному акціонерному товариству «Кварцсамоцвіти». 2 квітня на звернення Державної служби геології та надр України від 05.02.18 № 1946/03/12-18 був підготовлений черговий проект рішення, який розглядали на сесії 31 травня і знову відмовиили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Держгеонадра копалини "Кварцсамоцвіти" 
Матеріали по темі