Влада

​Як депутати Житомирської облради голосували за відмову виділяти землю «Валки-Ільменіт» та давати спецдозвіл «Кварсамоцвітам»

31 May 2018, 14:21

Під час сесії Житомирської обласної ради громадські активісти звернулись до депутатів із вимогою зняти з розгляду питання «Про відмову у наданні дозволу розроблення проекту відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення» та «Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 5.02.2018 року №1946/03 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти».


«24 травня було засідання депутатської комісії з питань екології, де ясновельможні депутати розглядали питання про включення в порядок денний, зняття з порядку денного. Вчора я зайшов в оргвідділ, взяв проект порядку денного, і що я бачу: наша пісня гарна й нова, починаймо її знову. Питання №53 - «Про надання дозволу на розроблення проекту відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення». Це питання стосується ТОВ «Валки-Ільменіт». І друге питання №54 «Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 5.02.2018 року №1946/03 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти». Ми переконані в тому, що включення даного питання в порядок денний суперечить національним інтересам української держави. І ми на правах бійців, які представляють спілку учасників бойових дій та АТО, звертаємось до вас із проханням повернутись до процедури голосування за порядок денний і успішно виключити дані компрометуючі, спекулятивні питання із порядку денного», - закликав депутатів громадський активіст Михайло Сліпченко.

Голова облради наголосив, що усі фракції комісії та й депутати висловлюються категорично проти надання дозволів підприємствам, які озвучили активісти, і запропонував все ж розглянути ці питання на сесії.

«Всі заяви щодо цих родовищ та цих підприємств уже були озвучені. Позиція комісії - не підтримувати, позиція президії - одноголосно не підтримувати. Але якщо ми зараз знімемо із розгляду, то буде просто мовчазна згода. Тому ми цю процедуру маємо довести до кінця. І давайте не нагнітати ситуацію», - сказав голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Депутат Тарас Собко запропонував розглянути ці питання першими під час сесії. Після усіх виступів громадських активістів депутати взялись розглядати питання і відмовили обом підприємствам.

За проект рішення «Про відмову у наданні дозволу розроблення проекту відведення земельних ділянок комунальної власності для видобування корисних копалин загальнодержавного значення» проголосували 54 депутати з 63 присутніх. За відмову у наданні спеціального дозволу на користування надрами ПАТ «Кварцсамоцвіти» проголосували 37 депутатів – рішення прийняте.

Як повідомляв Житомир.info, на початку сесії активісти блокували трибуну, вимагаючи зняти ці два питання з розгляду сесії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Валки-Ільменіт сесія облрада активіст  
Матеріали по темі