Влада

Директор «Житомирводоканалу» пояснив, чому напередодні відключення з кранів текла брудна вода

6 July 2018, 13:10

Надвечір 5 липня житомиряни почали активно обговорювати в соціальних мережах якість води з-під кранів: користувачі Facebook публікували фото ємностей з водою брунатного кольору.

Директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін у коментарі Житомир.info пояснив, чому напередодні планового відключення вода набула «брудного» кольору.

«Вчора, коли житомиряни повернулися з роботи, одночасно багато людей почали набирати собі воду як резерв – хтось у ванну, хтось в інші ємності. Через це тиск в системі водопостачання почав падати: велика витрата впливає на тиск. Коли нам почали надходити ці скарги, ми увімкнули ще додатковий насос, але час після додаткової подачі води в місто зайняв деякий проміжок, тому люди подумали, що ми вже відімкнули воду. Ні, такого не було. Разом з тим, коли робиться швидкість в системі водопостачання меншою, вода починає набувати не дуже гарної якості. Тому з’явився такий неприємний колір і, може, десь запах. Але коли ми відбираємо цю воду на аналізи, вони нам показують два компоненти, які дають такий колір і запах нашим трубопроводам – це окислення марганцю, окислення заліза. Більш нічого там страшного немає. Для того, щоб цього не відбувалося, швидкості в системі повинні відповідати нормативним. Додам до цього, що від того часу, коли були побудовані системи водопостачання міста, вони були також розраховані на промисловість. Тому вони були побудовані з запасом і відповідають у два рази більшим потужностям, ніж у нас зараз є, ніж зараз бере місто. Тому швидкості впали, і є така проблема», - розповів Андрій Нікітін.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі пізно ввечері 5 липня зупинили водопостачання, поновити його обіцяють 7 липня об 11.00. Окрім того, на 8 та 9 липня заплановане хлорування води.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода відключення Нікітін водоканал  
Матеріали по темі