Місто

Біля Польського кладовища у Житомирі з-під землі б’є «фонтан»

7 July 2018, 15:36

Поблизу Польського кладовище у Житомирі з’явився нерукотворний фонтан.

Про це 7 липня Житомир.info повідомили читачі.

«Вул. Соснова, поворот поблизу Польського кладовища, 14.30 год. Фонтан води більше 5 метрів в висоту і 1 метра в діаметрі. До «Житомирводоканалу» не додзвонитися, за тел. 24-08-10 (аварійна) трубку не беруть понад 30 хв., автовідповідач контакт-центру говорить дзвонити в будні дні», - написав читач.

Відео читача

Директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін пояснив Житомир.info причини появи «фонтану».

«Ми на півтори доби відключали воду, коли вмикаємо, відкриваємо усі пожежні гідранти. Це робиться, щоб запобігти аваріям. Справа в тому, що коли з системи випускається вода, вона, зрозуміло, заповнюється повітрям. Тож відкриття гідрантів є обов’язковим заходом, інакше нам не уникнути великої кількості аварії. Коли зараз вода тече по асфальту, це нормально – відкриті пожежні гідранти», - зазначив Нікітін.

Він також пояснив, що «фонтан» біля Польського кладовища міг утворитися через значний тиск саме в тому місці: «струмок» перетворився на «водограй».

Як повідомляв Житомир.info, близько 10.00 7 липня у Житомирі почали відновлювати централізоване водопостачання, яке було припинене ввечері 5 липня. Станом на 13.00 7 липня у соцмережі житомиряни скаржилися на відсутність води в їхніх квартирах. Деякі писали, що вода є, але тече тонкою цівкою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нікітін вода відлючення  
Матеріали по темі