Суспільство

Житомиряни не могли розрахуватися картками через збій системи в ПриватБанку

9 July 2018, 23:14

Ввечері 9 липня житомиряни мали проблеми з розрахунками банківськими картками. Зокрема, в супермаркеті «Ашан» після 19:30 кожні п’ять хвилин оголошували, що через технічні проблеми на касі не працюють термінали, розрахуватися можна було лише готівкою. В інших магазинах при розрахунку карткою ПриватБанку видавало повідомлення про невірно введений пароль, що викликало паніку у покупців.

Близько 21:00 на сайті ПриватБанку з’явилося повідомлення, що банк підключив резервні канали для забезпечення стабільності сервісів через аварію магістральних каналів зв'язку.

«Фахівці ПриватБанку в екстреному режимі проводять роботи по підключенню резервних каналів зв'язку для забезпечення стабільності сервісів еквайрингу і банкоматів банку через аварію магістральних каналів зв'язку. Як повідомили в ІТ-департаменті банку, аварія магістральних каналів зв'язку в кінці робочого доби 9 липня стала причиною тимчасових перебоїв в мережі POS-терміналів і банкоматів банку. Зараз фахівці ПриватБанку проводять екстрені роботи з підключення резервних каналів зв'язку, що дозволить відновити стабільність платіжних сервісів протягом години», - інформувала прес-служба банку.

Згодом ПриватБанк повідомив, що його фахівці «в найкоротші терміни - протягом години в повному обсязі відновили стабільну роботу сервісів еквайрингу і роботу мережі банкоматів банку». Прес-служба банку запевнила, що всі операції з пластиковими картками проводяться в штатному режимі, платежі клієнтів виконуються згідно з графіком.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2017 року ПриватБанк оголосив про програму безкоштовного перевипуску своїм клієнтам майже 10 000 чіпових платіжних карток, які з технологічних причин можуть некоректно працювати при здійсненні платежів або оплати товарів у торговій мережі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: банк банкомат ПриватБанк 
Матеріали по темі