Місто

Думки житомирян про рішення ФІФА щодо хорватських футболістів за гасло «Слава Україні»

10 July 2018, 15:01

7 липня після переможного матчу над росіянами на Чемпіонаті Світу з футболу гравець збірної Хорватії Домагой Віда та помічник тренерського штабу Огнєн Вукоєвич виклали у соцмережу відеозвернення, зміст якого згодом викликав хвилю обурень з боку організаторів чемпіонату. А все тому, що спортсмени присвятили свою перемогу Україні, зокрема «Динамо», вигукнувши «Слава Україні». На відміну від українських вболівальників, яких потішила позиція хорватів екс-динамівців, ФІФА засудила їхню поведінку. Ба більше, дисциплінарний комітет виніс Віда попередження, а Вукоєвича взагалі оштрафували на 15 тис. доларів. Опісля такої звістки користувачі Facebook засипали офіційну сторінку ФІФА дописами на підтримку хорватів.

Ми вирішили поцікавитися у житомирян, як вони ставляться до такої позиції ФІФА та відеозвернення хорватських футболістів.


«Нічого тут такого немає. Він міг сказати і «Слава Англії» і слава будь-якій країні. Він сказав для України, він грав у нас в Україні, заробляв у нас гроші. Тож тут нічого поганого немає», - каже Олександр Ольшевський.

«Молодці, що так зробили, пішли за Україну, це великий плюс», - говорить Юрій Кравчук.

«Я вважаю, що добре зробили хорватські вболівальники та гравці. Вважаю, що організація ФІФА прийняла просто сторону Росії і це, напевно, вплинуло на їхнє рішення. Тому цього рішення я не підтримую», - ділиться Олександр.

«Особисто я підтримую хорватських гравців, вони нічого поганого не зробили, вони у бік російських гравців нічого не сказали поганого. Тому за це засуджувати їх несправедливо», - відповідає Марина Степанчук.

«Не прихильник їхнього (ФІФА) рішення, що ж тут такого. Якби вони сказали щось таке у бік Росії, то хіба ФІФА заборонить це? Це їхня політика, імперіалізм, у їхньому дусі», - впевнений Андрій Моцун.

«Це абсолютне право гравців збірної Хорватії. Я не розумію, яким чином тут може втручатися ФІФА. Тим паче, що сама фраза «Слава Україні» - що вона містить за собою поганого? Чи вона містить там якісь расистські, чи ксенофобські формулювання? Нічого у цьому поганого абсолютно немає. Це лише свідчить про політичну упередженість ФІФА і про те, що українцям, на мою думку, варто було б ігнорувати проведення в Росії ось цього збіговиська. Ставлення до гравця збірної Хорватії свідчить про те, що це налаштування проти України. Я підтримую цього гравця і вважаю, що Україна в свою чергу має висловити йому повну свою підтримку і подяку за таку, можливо, частково політичну підтримку України у цей складний для неї час», - наголошує Леонід Мацієвський.

Відреагувала на рішення ФІФА й Федерація футболу України: на своїй сторінці у Facebook президент ФФУ Андрій Павелко написав, що вони за власний кошт готові компенсувати Вукоєвичу штраф, накладений на нього, та готові розглянути варіанти співпраці з таким висококласним спеціалістом, як Огнєн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол ФІФА ФФУ Хорватія чемпіонат  
Матеріали по темі