Місто

Виконком розкритикував ремонт дороги по вулиці Перемоги в Житомирі, а мер поїхав особисто перевірити

11 July 2018, 15:56

Крива, з нерівностями, провалинами та помітними швами уздовж усього асфальтного покриття – так члени виконкому на черговому засіданні 11 липня висловилися щодо відремонтованої ділянки дороги по вулиці Перемоги у Житомирі. Чому так сталось, чи будуть виправляти недоліки та й взагалі, які терміни виконання ремонтних робіт – з такою низкою запитань до представників підрядника та технагляду звертається один з членів виконкому Руслан Годований.

«Хотілося б знати, коли вони закінчать, чи не в жовтні. Друге питання про той шматочок дороги, який зробили: хотілося б дізнатися, чи це кінцева робота і вже можна наносити розмітку, чи ще буде щось робитись. Тому що як водій, я вчора їхав там зі швидкістю 40 км/год, машину трусить. Уже є відверті провалини в асфальті. Ось цими трьома штуками укладали, є шви, їх явно видно», - нарікає член виконавчого комітету Житомирської міської ради Руслан Годований.


Роз’яснювати ситуацію беруться фахівці міської ради, які, власне, й здійснюють технагляд даного об’єкту.

«Термін у нас передбачений до 1 жовтня, відповідно до договорів. Але створена екстерна технічна рада, на якій прийняли рішення і поставили жорсткіші рамки для виконавця – провести основні роботи до 15 серпня та завершити усі роботи до 1 вересня. Для цього потрібне своєчасне фінансування», - роз’яснює керівник відділу технагляду управління комунального господарства Житомирської міськради Борис Басков.

«Який процент від договору був виплачений підряднику? 30% авансу. В контракті, що вказано? 30% по контракту вам дається передоплата. По передоплаті, яка у нас відповідно договору та умовам тендера була проведена, претензії до міської ради є? Нема. Чому у нас тоді є претензії по якості?», - запитує Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«До закінчення робіт ми питання якісь усунемо, але вже зараз заміри, які брали уздовж вулиці, показують задовільний результат. В одному місці так, люк занижений», - відповів керівник відділу технагляду.

«Завтра я запрошую будь-якого представника виконкому і все на місці покажу. Рівність виміряється приладами і ви будете дивитися показники», - додає інженер відділу технагляду управління комунального господарства Андрій Редько.

Натомість, мер пропонує інший варіант та наголошує, що за неякісну дорогу відповідатимуть не лише підрядники, виконавці робіт, а і представники самого технагляду.

«З’їздимо з вами до Києва, на проспект Перемоги, подивимось як зробила турецька компанія. Проїдемося на машині, поставимо воду в стакані там і тут, і не треба мені нічого міряти. Ви маєте зробити рівну дорогу, ви за це гроші отримуєте. І на майбутнє: якщо там не буде нормальної дороги, нормальної якості, то і ви постраждаєте в тому числі, як технагляд», - зазначає Сергій Сухомлин.

Після півгодинних бурхливих обговорень присутні домовились, що від ранку 12 липня технагляд збере весь пакет відповідних документів з актами перевірки дорожнього покриття й не зволікаючи надасть результати міському голові.

Після засідання виконкому мер Сергій Сухомлин особисто поїхав перевірити якість ремонту на вул.Перемоги.

«Сьогодні особисто проінспектував капітально відремонтовану ділянку дороги по вулиці Перемоги. Немає питань щодо якості асфальту, але якість укладання залишає бажати кращого. Тут недопрацювання управління, технагляду та самого підрядника. Вийшло те, чого ми побоювалися: у нас поки немає компаній, які готові на належному рівні виконувати ремонт доріг. А так, як робилося завжди, вже не піде. Я звичайний водій, який на собі відчуває якісна дорога чи ні. Для цього не треба володіти якимись особливими знаннями. Технагляд може визначити товщину шару, дотримання технології, якість асфальтної суміші. Але будь-який автомобіліст Житомира скаже, що ця дорога не відповідає заявленим вимогам і очікуванням жителів міста», - написав Сухомлин на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв Житомир.info, дану ділянку дороги ремонтували три дні, і весь цей час транспорт рухався в об’їзд, через проспект Незалежності. Роботи виконувало ТОВ «Асфальт Плюс», яке виграло тендер. Рух по вулиці Перемоги відновили 6 липня. Перед відкриттям відремонтованої дороги, 6 липня, на ділянці об’їзду, в районі меблевої фабрики «Луч», сталася ДТП з трьома потерпілими.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт виконком Сухомлин Годований  
Матеріали по темі