Місто

У Житомирі нагородили переможців конкурсу на кращу пропозицію щодо дизайну внутрішнього простору водонапірної вежі

18 July 2018, 14:57

Переможців Всеукраїнського архітектурного бліц-конкурсу на кращу пропозицію щодо дизайну внутрішнього простору будівлі водонапірної вежі та розвитку прилеглої території нагородили у Житомирі 18 липня.

За результатами голосування членів журі та з урахуванням думки громадськості, переможцями стала команда студії «Формографія».


Присутні мали можливість побачити проект майбутньої реконструкції вежі, яка включає заміну купола на скляний.

«Ідея скляного купола з'явилася одразу, дуже важливо через структуру вежі, через її специфічний простір мотивувати людей підходити наверх. І зробити цю точку сильною атракцією не тільки в Житомирі, але й в Україні, може тільки якийсь вау-ефект. Не дивлячись на те, що ми змінили конструкцію, в принципі, образ візуальний, архітектурний образ залишається. Ми повернули верхівку, але в новому контексті, в новому форматі. Не просто у відтворенні того, що було, а відтворення з привнесенням чогось нового», - розповів співзасновник студії «Формографія» Роман Сах.

«Дуже талановита команда, класно об’єкт зроблений. Це класний проект. Як я вже казав, для нас головне, щоб цей об’єкт, ця історична пам’ятка, яку ідентифікують з самим Житомиром, почала працювати для житомирян і для гостей нашого міста», - зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

«В перспективі ми очікуємо не тільки на зміну самої вежі, але й навколишнього простору. Це дві зелених зони, які розташовані поруч, сьогодні нагадують міські хащі, аніж впорядковану територію. Це трансформація вул. Пушкінської, як культурно-туристичного місця, де житомиряни можуть не просто прогулюватися дорогою в парк, але й насичувати подіями, привабливими атракціями, можливе перетворення частини вулиці в майбутньому на пішохідний простір або комбінацію пішохідного і автомобільного простору. Ми хочемо продовжити цей проект не просто як архітектурний конкурс, але на прикладі однієї будівлі показати, що поступово може трансформуватися ціле місто або принаймні мікрорайон міста», - розповів директор департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Микола Костриця.

Нагадаємо, 2 червня на своїй сторінці у Facebook головний архітектор Житомира Юрій Безбородов написав про те, що вже відібрали проектні пропозиції внутрішнього простору водонапірної вежі та прилеглої території. Проекти планували представити на «Майстерні міста».

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2018 року виконком одноголосно підтримав проведення закритого конкурсу з реконструкції дизайну внутрішнього простору будівлі житомирської водонапірної вежі та розвитку прилеглої території. У вересні 2017 року жителі міста мали можливість обрати один із трьох проектів для облаштування громадського простору у місті в рамках програми «Інтегрований розвиток міст в Україні»: більшість підтримала створення культурно-туристичного центру в історичній будівлі колишньої водонапірної вежі на вул. Пушкінська, 24. Директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця розповідав, що німецька урядова компанія GIZ зобов’язується дати на реалізацію проекту 50 тис. євро, а Житомирська міська рада зобов’язується виділити з міського бюджету не менше 51 тис. євро.

Також головний архітектор Житомира розповідав, як перетворення водонапірної вежі торкнеться роботи прилеглих кафе.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин Костриця водонапірна вежа конкурс  
Матеріали по темі