Події

Держпраця завершила розслідування нещасного випадку з робітником, якого на підприємстві в Житомирській області вбило струмом

18 July 2018, 16:23

Комісія, утворена управлінням Держпраці у Житомирській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався з підсобним робітником товариства з обмеженою відповідальністю «ОРАНДЖ ВУД» (смт Народичі Житомирської області).

Про це 18 липня інформує прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«23 травня 2018 року, на території ТОВ «ОРАНДЖ ВУД» відбувалось буріння свердловин. В цей час підсобний робітник товариства (1994 р.н.) перебував на будівельному майданчику та разом з іншими працівниками виконував допоміжні роботи. Коли буріння свердловин було завершено, потерпілий пішов на обідню перерву, після якої відійшов у напрямку подрібнювача деревини та підняв з землі електричні кабелі, внаслідок чого отримав ураження електричним струмом і згинув на місці події», - йдеться у повідомленні.

«Під час проведення спеціального розслідування комісія оглянула місце нещасного випадку та встановила технічні причини його настання: безпосереднім місцем настання нещасного випадку є територія товариства, де поруч з залізобетонною опорою, побудованою без проектної документації на будівництво повітряної лінії електропередачі напругою 380 В, встановлено подрібнювач деревини ПЛ-120. Поруч з подрібнювачем деревини знаходяться монтажний блок для встановлення автоматичних вимикачів, трьохполюсний автоматичний вимикач, ізоляційна стрічка, викрутка та два гайкові ключі. При огляді трансформаторної підстанції 10/0,4 кВ з глухозаземленою нейтраллю встановлено, що автоматичний вимикач повітряної лінії 0,4 кВ, прокладеної до місця встановлення подрібнювача деревини, знаходиться в положенні «вибито». Зазначений автоматичний вимикач в трансформаторній підстанції встановлено без внесення змін до проектної документації. Крім того, суб’єкт господарювання експлуатує обладнання підвищеної небезпеки, а саме трансформаторну підстанцію 10/0,4 кВ без отримання відповідних дозвільних документів. Серед інших причин настання нещасного випадку: невиконання посадових обов’язків та вимог інструкцій з охорони праці», - інформують в управлінні Держпраці.

За результатами спеціального розслідування комісією визначено 4 особи причетних до настання нещасного випадку та запропоновано проведення заходів щодо усунення причин його виникнення у зазначені строки.

Даний нещасний випадок визнається таким, що пов’язаний з виробництвом.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці травня 2018 року на підприємстві у Народичах Житомирської області чоловіка, який знімав ізоляційну стрічку з дроту, вдарило струмом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпраця нещасний випадок  
Матеріали по темі