Місто

Житомир відвідали учасники всеукраїнського мотопробігу «За єдність - 2018»

25 July 2018, 15:40

«За єдність» - саме під таким гаслом два дні тому стартував традиційних мотопробіг байкарів-патріотів. Маршрут мотопробігу пролягає через низку міст від заходу до сходу. Не оминули мотоциклісти і Житомир. По обіді 25 липня близько півсотні байків проїхались містом, зробивши зупинку на майдані Соборному. Байкери діляться: настрій чудовий і попри примхи погоди здійснять задумане.


«Мотопробіг єдності. Ми хочемо звернути увагу суспільства до того, що Україна єдина, що ми пам’ятаємо про наших співвітчизників в Луганську, Донецьку і в Криму. Щоб люди знали, що ми про них не забули, пам’ятаємо. Їду майже від початку пробігу. Зустрів колону в Стрию, за 200 км від Ужгорода. Вже проїхали Івано-Франківськ, Львів, зараз у Житомирі. Погодні умови нормальні, нас Житомир зустрів сонцем, але до того трохи був дощ, але дощ нам не завадить. Нас підтримують по всій Україні, всі обласні центри, різні мотоугрупування, клуби. Хто чим може, тим і допомагає. Хтось зустрічає, хто селить, хто годує, поїть гарячим чаєм та кавою. Ночуємо в основному у спартанських умовах, але з нами завжди є намет, спальним, тому ми можемо і біля мотоцикла поспати та їхати далі», - розповідає учасник мотопробігу Олег Дударєв.

«Саморобний транспортний засіб. У минулому житті була Chevrolet Evanda з двигуном 2.5, рядна шістка, коробка автомат 4-х ступенева. По лобове скло відрізали, вибудували раму, вилку і поїхали за єдність», - каже учасник мотопробігу Володимир Шендрик.

Зустрітися з учасниками мотопробігу прийшов і мер міста Сергій Сухомлин.

«Велика їм подяка за те, що вони роблять. Вони показують, що Україна єдина від кордону до кордону. Зараз, поки що вони доїдуть до Криму, але маємо надію, що прийде час, коли ми доїдемо до кримського узбережжя. Хлопці виконують свою місію, вони зшивають Україну, те що навіть інколи не можуть зробити політики. І це все на емоціях, позитиві. Традиційно будемо дарувати прапор Житомира для того, щоб він проїхав по Україні і його також встановили на кордоні з Кримом», - зауважив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Фінішуватиме мотопробіг у Запоріжжі 28 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин мотопробіг  
Матеріали по темі