Влада

Голова ОДА пообіцяв докласти зусиль, аби працівники «Житомироблавтодор» отримали свої зарплати

26 July 2018, 09:47

У ситуацію щодо заборгованості із зарплати в ДП «Житомироблавтодор» втрутився губернатор Ігор Гундич.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Працівники облавтодору не мають сидіти по 3-4 місяці без заробітної плати, навіть якщо підприємство має податкові борги та штрафи. Тому вже у вівторок, 31 липня, Ігор Гундич зустрінеться із представниками облавтодору, аби визначитися із подальшими спільними діями», - на цьому наголосив керівник області 25 липня, виїхавши на місце мирної акції з перекриттям руху,- інформують в ОДА.

Ігор Гундич запевнив, що зробить усе можливе, аби працівники облавтодору отримали зароблені гроші.

«Ви знаєте: я завжди на боці людей, бо за будь-якої ситуації ставлю себе на їхнє місце. Звичайні працівники не мають страждати фінансово через те, що установа, де вони працюють, має податкові борги. Як голова ОДА я докладу зусиль, аби робітники отримали свої зароблені кошти», – зазначив Гундич.

Зокрема, йдеться про авансування робіт облавтодору. Адже, як наголосив керівник області, Житомирська ОДА своєчасно оплачує автодору за обсяги виконаних робіт. Проте, ці кошти установа спрямовує на першочергові розрахунки – податкові борги. Натомість борги із заробітної плати лише накопичуються. Тому наступного вівторка ОДА спільно із автодором та працівниками установи випрацьовуватиме шляхи вирішення ситуації.

Ігор Гундич підкреслив, що повністю на боці людей, адже звичайні робітники не мають бути «крайніми» через ситуацію на підприємстві та місяцями сидіти без заробітної плати. Люди виконали роботи і мають за це отримати заробітну плату.

Разом із тим, голова ОДА звернув увагу працівників облавтодору, що Житомирська ОДА і надалі оплачуватиме лише якісно виконаний ремонт, із чим робітники погодилися.

Нагадаємо, 25 липня директор «Житомироблавтодор» розповів про ситуацію з боргом по зарплаті працівникам, які перекривають трасу Київ-Чоп. Він, зокрема, ні штрафувати, ні звільняти людей не буде.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 25 червня дорожники вийшли на блокування траси Київ-Чоп у Пулинському районі, протестуючи проти заборгованості перед працівниками райавтодорів. Люди не отримували зарплати з березня 2018 року, і лише організаторам перекриття – працівникам Новоград-Волинської ДЕД - частково погасили борги у п’ятницю, 22 червня. Проте дорожники знову обіцяли перекрити трасу, якщо з ними не розрахуються до 2 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА Гундич пікет пікетувальники мітингувальники  
Матеріали по темі