Політика

37 депутатів проголосували за те, щоб 2019 рік в Житомирській області був Роком Степана Бандери

26 July 2018, 15:14

Депутати обласної ради проголосували за оголошення 2019 року у Житомирській області Роком Cтепана Бандери.

Таке рішення ухвалили на черговій сесії облради 26 липня.

Голосуванню передували пропозиції депутат від ВО «Батьківщина» Миколи Григровича внести зміни в проект рішення та емоційні вигуки активіста Михайла Сліпченка, який звинувачував представників «Батьківщини» у потуранні Московському патріархату та вимагав однозначної відповіді – вони «за» чи «проти» Бандери.

Врешті питання поставили на голосування і його підтримали 37 депутатів з 55 присутніх. Зокрема, не голосували за це рішення у повному складі фракції Опозиційного блоку та УКРОП, не підтримали пропозицію також 4 депутати від ВО «Батьківщини» та 2 депутати з фракції Народної партії.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, проект рішення «Про оголошення 2019 року у Житомирській області Роком Cтепана Бандери» ще в січні 2018 року підготував голова фракції ВО «Свобода» Сидір Кізін. Питання мали розглядати на сесії обласної ради 7 березня, але за пропозицією самого Кізіна його не включили до порядку денного.

Як повідомляв Житомир.info, 26 липня голова Житомирської обласної Спілки поляків в Україні Вікторія Лясковська-Щур виступила на сесії облради проти оголошення року Бандери.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бандера сесія обласна рада  
Матеріали по темі