Економіка

Влада Житомира робить переоцінку об’єктів перед аукціоном: стартова ціна колишньої стоматполіклініки зросла в 10 разів

26 July 2018, 17:18

Є дуже велика зацікавленість першими двома об’єктам нерухомості, які виставили на електронні торги, стартова ціна приміщення колишньої стоматполіклініки в центрі Житомира – близько 4 млн грн.

Про це говорили на позачерговій сесії міської ради 26 липня.

«Ми є першим містом в Україні, які «залили» об’єкти приватизації в систему ProZorro. На сьогоднішній день ми оголосили два лоти: перший – вул.Мала Бердичівська, 4; другий – вул.Велика Бердичівська, 33. Очікуємо торги десь на початок вересня», - повідомила заступник мера Світлана Ольшанська.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що балансова вартість приміщення стоматполіклініки була близько 400 тис. грн, а після переоцінки вона збільшилася в 10 разів.

«Зацікавленість дуже велика по цим двом об’єктам, я думаю, що ціна буде нормальна. На наступну сесію ми будемо виходити з пропозицією (виставити на аукціон) інших об’єктів. І кожну сесію будуть ще об’єкти. По новому закону є така норма по балансовій вартості майна. Якщо порахувати балансову вартість стоматологічної поліклініки (вул.Велика Бердичівська, 33 – ред.), то вона коштувала 380 тисяч гривень. Нам ще потрібен був час, щоб зробити переоцінку цього майна і стартова ціна зараз буде близько 4 мільйонів», - наголосив Сергій Сухомлин.

Три об’єкти малої приватизації, які планують приватизувати шляхом продажу на електронному аукціоні, це приміщення магазину площею 90,9 кв.м на вул. Велика Бердичівська, 35; нежитлове приміщення площею 114,6 кв.м на вул. Михайла Грушевського, 14/20; нежитлове приміщення площею 65,9 кв.м на вул. Перемоги, 52.

Нагадаємо, 24 липня цього року в Україні офіційно розпочалась мала приватизація і перший об’єкт в системі ProZorro.Продажі – приміщення недіючої стоматполіклініки в центрі Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 26 червня 2018 року депутати в чотири рази скоротили перелік об’єктів комунальної власності Житомира, що підлягають приватизації у 2018 році, та проголосували за продаж на електронному аукціоні приміщення стоматологічної поліклініки по вул.Велика Бердичівська, 33 і нежитлових приміщень на вул.Мала Бердичівська, 4.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада аукціон приміщення нерухомість приватизація  
Матеріали по темі