Місто

Житомирські депутати скоротили перелік об’єктів комунальної власності, які можна приватизувати в 2018 році

27 June 2018, 11:54

Житомирські депутати в чотири рази скоротили перелік об’єктів комунальної власності міста, що підлягають приватизації у 2018 році.

Таке рішення ухвалили на сесії міської ради 26 червня.

«Відповідно до п.30 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та у зв’язку з набранням чинності Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», міська рада вирішила затвердити переліки об’єктів малої приватизації комунальної власності міста Житомира, що підлягають та не підлягають приватизації у 2018 році у новій редакції згідно з додатками 1, 2. Вважати такими, що втратили чинність пункти 2, 3, 4 рішення тридцятої сесії Житомирської міської ради сьомого скликання від 18.12.2017 № 870 «Про перелік об’єктів комунальної власності м. Житомира, що підлягають та не підлягають приватизації у 2018 році» та пункти 1, 2 рішення тридцять другої сесії Житомирської міської ради сьомого скликання від 01.03.2018 № 952 «Про перелік об’єктів комунальної власності міста Житомира, що підлягають приватизації у 2018 році шляхом викупу та аукціону», - зазначається у проекті рішення.

Перед голосуванням проект рішення доповнили пунктом про електронні торги.

«Внести до електронної торгової системи «ProZorro. Продажі» інформацію про прийняте рішення після відбору операторів електронних майданчиків для організації проведення електронних аукціонів з продажу об’єктів малої приватизації державним підприємством «ProZorro. Продажі», - запропонувала начальник відділу по управлінню та приватизації комунального майна Олена Кравчук.

У новому переліку залишилося лише 60 об’єктів, тоді як наприкінці минулого року на сесії Житомирської міської затвердили 239 об’єктів, які можуть бути приватизовані в 2018 році.




Депутати також проголосували за приватизацію на електронному аукціоні приміщення стоматологічної поліклініки по вул.Велика Бердичівська, 33.

«Ми зробили вже переоцінку приміщення – 3 млн 400 тис. грн без ПДВ, стара ціна була – 300 тисяч гривень», - наголосив мер Сергій Сухомлин.

Перед голосуванням за приватизацію шляхом продажу на аукціоні нежитлових приміщень на вул.Мала Бердичівська, 4 голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв уточнив, чи враховані рекомендації профільної комісії. Начальник відділу по управлінню та приватизації комунального майна відповіла, що над ними працюють.

У матеріалах для розгляду на сесії зазначалося, що постійна комісія з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій не підтримала даний проект рішення та рекомендує: відділу по управлінню та приватизації комунального майна звернутися до комунальних підприємств міської ради щодо отримання письмового підтвердження стосовно необхідності (або її відсутності) приміщень для потреб підприємства; заступнику міського голови Ольшанській С,Г. опрацювати питання щодо потреби комунального підприємства «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради в приміщенні за адресою вул.Мала Бердичівська, 4 та доповісти на наступному засіданні комісії стосовно шляхів вирішення даного питання. Цю рекомендацію мер на голосування не ставив.

Нагадаємо, виконком хоче надати згоду 9 орендарям на здійснення невід’ємних поліпшень орендованих нежитлових приміщень комунальної власності міста, які є у переліку на приватизацію.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2017 року депутати міської ради затвердили перелік 239 об’єктів, що можуть бути продані. У проекті рішення сесії про перелік об’єктів комунальної власності міста Житомира, що підлягають приватизації у 2018 році, на викуп пропонувалося 28 приміщень, для продажу з аукціону - 78. Кому саме збиралися продати нерухомість без аукціону читайте тут. Як швидко провести поліпшення орендованого об'єкту та викупити його показано на прикладі котельні по вул.Київська,10. На сесії міської ради 1 березня депутати затвердили переліки комунальних приміщень, які дозволять викупити орендарям, та ті, які виставлять на аукціон: 25 та 46 приміщень, відповідно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада аукціон приміщення нерухомість приватизація  
Матеріали по темі