Події

​Житомирянин здав поліції чоловіків, які вимагали $3 тис. за непоширення на нього компромату

31 July 2018, 11:04

30 липня розшуківці Житомирського відділу поліції затримали трьох осіб за вимагання у жителя обласного центру 3 тисяч доларів США за непоширення компрометуючої його інформації.

Про це 31 липня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«До Житомирського відділу поліції звернувся 31-річний житомирянин із заявою про вимагання у нього грошей. За словами заявника, троєнезнайомців прийшли до нього на роботу і влаштували дебош, погрожуючи поширити серед знайомих чоловіка компрометуючу його інформацію. Щоб уникнути скандалу, заявник повинен був сплатити вимагачам 3 тисячі доларів США», - інформує поліція.

«За погодженням з місцевою прокуратурою було проведено усі необхідні дії для фіксації цього правопорушення, і 30 липня поліцейські відділу спільно із спецпідрозділом ТОР затримали усіх трьох вимагачіввідразу після отримання ними грошей», - розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока і закликав громадян, які потрапили у схожу ситуацію, повідомляти правоохоронців.

Чоловіків затримали на одній з вулиць обласного центру, за деякими даними – на Музикалці. Вони намагались чинити спротив поліцейським та втекти. Згодом з’ясувалось, що усі троє є жителями обласного центру, 1992, 1997 та 1994 років народження. Двоє з них раніше уже притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення грабежів, крадіжок та хуліганства. Гроші у них вилучено.

Досудове розслідування проводиться за ч.2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Відтак парубкам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років. Нині молодики перебувають під вартою у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Як повідомляв Житомир.info, 27 червня 2018 у центрі Житомира затримали учасника злочинної групи, яка катувала та грабувала жителів трьох областей, а на початку липня - бандитів, які збивали з підприємців "данину".

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: компромат поліція вимагач затримання  
Матеріали по темі