Влада

​За відключення будинків від електроенергії заступник мера Житомира та начальник управління отримають догани

1 August 2018, 09:27

Чиновники, які не запобігли відключенню будинків від електроенергії, отримають догани, а керівник управління житлового господарства має написати заяву на звільнення. Роботу ЖЕКу, який обслуговував ці будинки, перевірять.

Про це говорили на початку засідання чергового засідання виконкому 1 серпня, обговорюючи ситуацію з перекриттям дороги мешканцями будинків по вул. Шевченка 41, 43 та вул. Івана Гонти, 2.

«Були відключені три будинки, на минулому тижні ми збиралися з обленерго, з’ясовували ситуацію: ЖЕК №16 несвоєчасно сплачує за електроенергію, його заборгованість становить 440 тис. грн, заборгованість мешканців за електроенергію – 380 тис. грн. За тиждень мешканці не сплатили кошти і не вирішили питання щодо погашення заборгованості. Від обленерго ми отримали лист, що будинки будуть відключатися 13 серпня, а вчора пришов лист, що відключають. Втручання мера призвело до того, що в 11 годин вечора електропостачання було відновлене», - пояснив Сергій Кондратюк.

Він також повідомив, що вранці 1 серпня мешканці зустрічалися із ним, щоб знайти шляхи погашення заборгованості.

Ситуацію також пояснив мер Сергій Сухомлин та повідомив про покарання чиновників.

«Це колишні гуртожитки із загальним лічильником за електроенергію. Зараз по ЖЕКу буде проведене службове розслідування, щоб з’ясувати, чи він в повному обсязі платив з тих коштів, які отримував від мешканців», - повідомив мер.

Він оголосив, що за цю ситуацію догани отримають заступник Сергій Кондратюк та начальник управління муніципального розвитку, а від керівника управління житлового господарства він чекає заяву на звільнення.

Детальніше дивіться в сюжеті

Нагадаємо, увечері 31 липня жителі кількох житомирських будинків перекрили вулицю Велику Бердичівську через відключення від електроенергії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком відключення електроенергія  
Матеріали по темі