Місто

Кондратюк розповів, що вулицю через відключення електрики перекривали п’яні люди, мер Житомира оголосив йому догану

1 August 2018, 13:25

У Житомирі чергове засідання виконавчого комітету розпочалось з обговорення ситуації, яка сталась з мешканцями будинків за адресами вул. Шевченка, 41, 43 та Івана Гонти, 2. Через заборгованість за електроенергію обленерго відрізало їхні будинки від електропостачання.

На знак протесту мешканці будинків напередодні увечері перекрили одну з центральних вулиць міста, вимагаючи, аби їх почули та допомогли повернути світло у їхні домівки. Доповідати щодо ситуації взявся заступник мера Сергій Кондратюк.


«Заборгованість ЖЕКу перед обленерго складає 440 тис. грн. На сьогодні заборгованість мешканців трьох будинків 380 тис. грн. На минулому тижні ми з обленерго домовились, що ми знову проведемо роботу з мешканцями будинку, вивісимо списки боржників, вивісимо попередження про можливе відключення. За тиждень мешканці не сплатили ні заборгованість, ні вирішили питання щодо погашення заборгованості хоч якимось шляхом. Ми отримали від обленерго два листи: перший лист прийшов на ЖЕК. У ньому вказано, що будинки будуть вимикатися о 10 годині 13.08.2018. Другий лист прийшов у міську раду вчора, що будинки будуть вимикатися 01.08.2018. Вчора обленерго відключило три будинки. О сьомій вечора мешканцями будинків була перекрита вулиця Велика Бердичівська. Мої переговори з обленерго, з мешканцями будинку нічого не допомогли, тому я звернувся до Сергія Івановича, і після його втручання о 23 годині мешканцям будинку подали електропостачання», - розповідає заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

Разом із тим Сергій Кондратюк розповідає: з мешканцями будинків також відпрацьовують можливі варіанти вирішення проблеми.

«Відпрацювали по Шевченка, 43 переходу на прямі розрахунки з обленерго, там питання більш-менш вирішується. По Шевченка, 41 є проект або створення ОСББ та використання теплих кредитів, або, враховуючи програму, затверджену депутатами міської ради, ми йшли на співфінансування - 70% Житомирська міськрада, 30% мешканці. Завтра ми знову з ними зустрічаємось о 6 ранку. Важча ситуація з І. Гонти, 2. Міська рада зробила для них усе, що тільки можливо: побудувала нову котельню, виконала капітальний ремонт даху. Неодноразово пропонували людям створити ОСББ, і ми вирішуємо питання виготовлення проекту і конструкцій енергосистеми. Мешканці будинку відмовляються від ОСББ, від будь-чого. Хочу зауважити, що більшість людей, які стояли з вул. Гонти, 2, більше 70% чоловіків були п’яні і, що найогидніше, що більшість жінок були п’яними», - каже Сергій Кондратюк.

Свою оцінку ситуації дав і міський голова Сергій Сухомлин.

«Коли ми приймали ці будинки в минулому році, на Польовій, 10, все нормально? Ми виготовили проект, і там ситуації такої немає. По іншим будинкам така ситуація є. На Івана Гонти, 2 я особисто зустрічався з людьми і вони були готові створювати ОСББ. Де наше управління муніципального розвитку і чому воно досі не зроби цього - це питання. Друге питання: так, є люди, які не платять. Говорити, що люди були п’яні чи ні, ніхто не проводив дослідження, тому можна було про це не говорити. Але є люди, які платять за електроенергію. Вони не повинні страждати через дії обленерго або нашої недбалості. Гроші йшли на ЖЕК, ЖЕК у повному обсязі оплачував усі гроші, які люди платили чи не платили? Невідомо», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

В результаті мер міста оголосив догани профільному заступнику та управлінню, а начальника управління житлового господарства взагалі попросив написати заяву на звільнення.

«Зараз по ЖЕКу службове розслідування. Якщо гроші йшли не в повному обсязі, які люди платили, я буду робити все, щоб начальник ЖЕКу поніс за це відповідальність. Компанія, яка виграла конкурс по цій території «Полісся», цій компанії перше попередження, так як вони мають управляти будинками на цій території. Управлінню муніципального розвитку, яке не відпрацювало нормальну систему взаємовідносин, - начальнику догану. Від начальника управління житлового господарства я сьогодні чекаю заяву на звільнення. Вам (ред. Сергію Кондратюк) догана», - зазначив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, увечері 31 липня жителі кількох житомирських будинків перекрили вулицю Велику Бердичівську через відключення від електроенергії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком Кондратюк електроенергія відключення  
Матеріали по темі