Події

У Житомирській області правоохоронці вилучили з цеху понад 6 кг бурштину, верстати і вироби

1 August 2018, 13:06

У місті Олевськ Житомирській області правоохоронці під час обшуків вилучила понад 6 кг бурштину та верстати для його обробки.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Коростенською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом організації незаконного видобутку бурштину на території Олевського району, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 240 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено місця обробітку незаконно видобутого коштовного каміння на території Олевського району.

«У вівторок, 31 липня 2018 року, у межах кримінального провадження, Коростенською місцевою прокуратурою спільно із працівниками Управління захисту економіки в області та слідчого управління Головного управління Нацполіції проведено санкціоновані обшуки у м. Олевськ. Під час санкціонованих обшуків правоохоронцями у нежитловому приміщенні, а саме, у цеху, який знаходиться на території приватного господарства, виявлено та вилучено 3 верстати для обробки бурштину, понад 6 кг незаконно добутого бурштину та готові вироби з нього», - інформує прес-служба.

Наразі вирішується питання щодо подання клопотання до суду про накладення арешту на вилучене майно.

Досудове розслідування, яке проводить Овруцьке відділення поліції, триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові дії), встановлюється причетність до зазначеного злочину інших осіб.

Як повідомляв Житомир.info, 3 липня 2018 року в Ємільчинському районі Житомирської області поліцейські затримали Renault Master, в якому перевозилось близько 80 мішків бурштину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура бурштин  
Матеріали по темі