Влада

Робоча група на чолі з Дмитром Ткачуком буде займатися підготовкою конкурсу з реконструкції головного майдану Житомира

2 August 2018, 11:45

Мер Житомира Сергій Сухомлин створив робочу групу з впровадження проекту організації громадського простору майдану Соборного.

Відповідне розпорядження міського голови від 1 серпня опублікували на сайті міськради.

«Створити робочу групу з впровадження інфраструктурного проекту організації громадського простору майдану Соборного», - йдеться в документі.

Робочу групу очолює заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитро Ткачук. Друге прізвище у її складі – головний архітектор міста Юрій Безбородов:

31 липня відбулося перше засідання робочої групи, - написав у своєму фейсбук Юрій Безбородов.

«Сьогодні відбулась знакова подія - перше засідання робочої групи по конкурсу на містобудівні пропозиції щодо майдану Соборого та Перемоги. Вже зараз окреслили коло питань, які потрібно вирішити у ході цього процесу та які потенційно можуть докорінно змінити зовнішній вигляд центральних площ Житомира», - написав головний архітектор 31 липня.

Для чого створена робоча група та як довго вона працюватиме, Житомир.info поцікавився в голови робочої групи Дмитра Ткачука.

«Робоча група займатиметься планом для оголошення конкурсу про концепцію реконструкції всієї частини міста, яка охоплює майдан Соборний та майдан Перемоги починаючи з вулиці Театральної і закінчуючи Замковою горою й «Електровимірювачем». Її завдання – підготувати документи для оголошення конкурсу з відповідними вимогами для того, аби провести широкомасштабну кампанію серед проектантів та архітекторів України на пропозицію цього концепту: як між собою поєднати архітектурну спадщину, транспортні розв’язки і пішохідні простори. Сьогодні немає цілісного простору: фонтан окремо, майдан Перемоги окремо, Замкова гора – окремий об’єкт. Завдання цього конкурсу – знайти кращі архітектурні, урбаністичні рішення для цього поєднання», - прокоментував заступник мера.

Зі слів Ткачука, робоча група працюватиме орієнтовно 2 місяці, далі виконком затвердить її напрацювання і влада оголосить конкурс, який триватиме близько 4 місяців.

«Плануємо на зиму вийти на перші пропозиції обговорень для того, щоб, якщо вони будуть схвалені і підкріплені фінансами, на весну можна було б рухатися за проектом», - резюмував «транспортний» заступник.

Нагадаємо, на реконструкцію двох майданів – Соборного та Перемоги – Житомир може отримати грант в розмірі 10 млн євро.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: робоча група майдан Соборний Ткачук  
Матеріали по темі