Місто

​Новогуйвинське може залишитись без води вже 6 серпня

3 August 2018, 09:28

Причиною повного відключення смт Новогуйвинське від водопостачання служить велика заборгованість Новогуйвинським ВЖРЕКП перед КП «Житомирводоканал». Зокрема, на 1 серпня цього року ця сума становить 427409,69 грн.

Заборгованість почала рости з травня внаслідок систематичної недоплати по виставлених рахунках. Якщо за травень-червень оплата здійснена на рівні близько 50%, то за липень лише 15%.

«Наше підприємство повідомило Новогуйвинський ВЖРЕКП про таку ситуацію. На жаль, клопотання про відтермінування сплати боргу ми змушені відхилити, так як підприємство отримує фінансову підтримку з бюджету міста і не вправі кредитувати інші підприємства, тим більше госпрозрахункові. Ми звернулися до Новогуйвинської селищної ради, але звідти відповіді немає. Якщо сплати не буде, ми змушені відключити ВЖРЕКП Новогуйвинського від водопостачання уже 6 серпня, але за цим підприємством стоять люди – мешканці селища. І особливо прикро, що і ті, які регулярно оплачують рахунки», - коментує директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.

У КП «Житомирводоканал» сподіваються на позитивне вирішення питання спільними зусиллями Новогуйвинського ВЖРЕКП та селищної ради, аби не залишити громадян без води.

За словами Андрія Нікітіна, до таких радикальних дій їх змушує вдаватися і ситуація, що склалася на КП «Житомирводоканал».

«Третього січня 2018 року КП «Житомирводоканал» укладено договір реструктуризації заборгованості минулих періодів з АТ «ЕК «Житомиробленерго», що в свою чергу зобов’язує наше підприємство щомісячно погашати частку боргу і забезпечувати 100% рівень оплати за поточне споживання електроенергії. При цьому підприємству необхідно проводити планово-попереджувальні ремонти, ліквідовувати аварійні ситуації, виконувати інвестиційну програму з метою покращення якості послуг. А вартість реагентів, матеріалів та пального з початку року виросла чи не вдвічі», - зазначає Андрій Нікітін.


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал Новогуйвинське  
Матеріали по темі