Події

У річці Словечна в Житомирській області втопився чоловік

6 August 2018, 09:52

У водоймі в Овруцькому районі Житомирської області втопився молодий чоловік.

Про це 6 серпня розповів головний спеціаліст управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації Микола Мінчук.

«Трагічний випадок трапився 4 серпня в селі Словечне Овруцького району. Внаслідок необережного поводження на воді у річці Словечна втопився 34-річний чоловік. Наступного дня відділенням Коростенської міської комунально-аварійної служби тіло загиблого було вилучено з води», - поінформував Микола Мінчук.

«Компанія місцевих мешканців відпочивала біля водойми. Один із чоловіків пішов купатися. Зі слів його дружини, вона бачила як він плавав та пірнув, але більше не винирнув. Жінка одразу забила на сполох і зателефонувала рятувальникам, адже чоловік був хворий на епілепсію. По прибутті на місце події фахівці ДСНС на човні упродовж трьох годин намагалися відшукати потопельника за допомогою спецзасобу із залізними шипами «кішка», але у зарослій водоростями водоймі його виявити було неможливо. Наступного дня до пошуків долучилися водолази Коростенської міської комунальної аварійно-рятувальної служби на воді. Тіло 34-річного чоловіка знайшли на глибині в 5-6 метрах від берега», - інформують в ДСНС.

Микола Мінчук нагадує правила, які допоможуть уберегтися від нещасних випадків на воді.

«Не можна стрибати у воду зі споруд, не пристосованих для цього, і в місцях, де невідомі глибина та стан дна. Не організовуйте ігри на воді, пов'язані з пірнанням та захопленням тих, хто купається. Не плавайте наодинці, якщо не впевнені в своїх силах, та не відпливайте далеко від берега. Після тривалого перебування на сонці не пірнайте у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок. Одна з головних небезпек, що призводить до трагічних наслідків, – уживання спиртних напоїв і купання у нетверезому стані», - зауважує Мінчук

Як повідомляв Житомир.info, 2 серпня жителі смт Черняхів Житомирської області під час купання у ставку натрапили на потопельника.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка Словечна потопельник  
Матеріали по темі