Влада

У Житомирі хочуть створити комісію з визначення та відшкодування збитків, заподіяних міськраді

9 August 2018, 13:15

У Житомирській міськраді хочуть створити комісію, яка порахує недодержаний дохід за користування землею.

Проект рішення виконавчого комітету «Про створення комісії з визначення та відшкодування збитків, заподіяних Житомирській міській раді» опублікували на сайті мерії 9 серпня.

Відповідно до окремих законодавчих актів, в тому числі постанови Кабінету Міністрів України від 19.04.1993 «Про Порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам», виконком хоче затвердити Положення про комісію, затвердити зразок типового акту з визначення заподіяних міськраді збитків та утворити комісію з визначення та відшкодування збитків.

До складу комісії, крім голови, заступника і секретаря (поки у проекті жодного прізвища), мають увійти представники міськради та виконкому, Держгеокадастру, податкової, екоінспекції, депутати міськради та особи, які заподіяли збитки Житомирській міській раді та які будуть їх відшкодовувати.

У положенні про Комісію йдеться, що основним її завданням є визначення розміру недодержаних Житомирською міською радою доходів від використання особами земель комунальної власності територіальної громади м. Житомира з порушенням вимог земельного та цивільного законодавства.

Розмір збитків, заподіяних Житомирській міській раді (недодержаний дохід) - це дохід, який Житомирська міська рада могла б отримати від осіб, які користуютьсяземельними ділянками за умови належного виконання останніми вимог земельного, цивільного законодавства, зокрема, щодо оформленням права на користування такими земельними ділянками, - йдеться в одному з додатків.

Комісія проводитиме свої засідання у разі необхідності.

Нагадаємо, влада Житомира хоче зробити «вільними» дві земельні ділянки в центрі міста – під приміщенням колишньої стоматполіклініки на Великій Бердичівській та будівлею колишнього витверезника у провулку Успенському.

Як повідомляв Житомир.info, з початку року в Житомирській області фізичні особи сплатили до бюджету понад 27 млн грн плати за землю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля комісія виконком  
Матеріали по темі