Місто

Святкування річниці хрещення Київської Русі у Житомирі: хода, молебень і розважальна програма

12 August 2018, 17:26

«Україна – християнська країна» - під таким гаслом вулицями Житомира пройшла хресна хода присвячена 1030-й річниці хрещення Київської Русі. Участь у ході взяли кілька сотень вірян: православні, католики, протестанти. Очолювали ходу представники різних конфесій. За словами священиків – це надзвичайно велика подія не лише для християн, а й держави в цілому.


«Це надзвичайно велика подія для всієї України. Нещодавно ми в Києві відвідали таку хресну ходу. Відголосок хресної ходи тепер пішов по всім містам України. Наступного тижня буде відбуватися у менших містах і селах нашої країни. Володимир хрестив Русь, тоді була єдина християнська віра, тому сьогодні, можливо, це виглядає дивно і незвично, але зібралися всі християни. Адже, коли Володимир хрестив Русь, не було ніякого розділення. Що таке віра для держави - це як душа кожної людини. Віра - це душа держави. Тому, якщо у людини душа ціла, сильна, то і тіло буде наповнене духом Божим. Якщо в державі буде сильна церква, справжня віра, тоді держава переможе будь-якого ворога і всередині себе, і зовні. Тому, зараз буде спільний молебень, тим самим показуючи, що ми маємо єдину віру, що ми одним цілим, одним духом постанемо проти зла внутрішнього і зовнішнього», - розповідає священик Свято-Михайлівського кафедрального собору Костянтин Карпенко.

В програмі святкувань не лише спільні молитви, а і виступи релігійних громад та концерт з головної сцени міста на Михайлівській. Не забули і про наймолодших учасників, для них облаштували дитяче містечко розваг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хресна хода церква  
Матеріали по темі