Події

Суд визнав недійсним тендер на ремонт школи в Житомирському районі через завищену вартість та меншу гарантію

16 August 2018, 15:27

Суд визнав недійсним тендер на ремонтні роботи школи у Житомирському районі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури

14 серпня 2018 року рішенням суду задоволено позов Житомирської місцевої прокуратури щодо визнання недійсними рішення тендерного комітету Відділу освіти Житомирської райдержадміністрації про визначення переможця відкритих торгів та договору про закупівлю робіт за бюджетні кошти на суму майже 2,8 млн грн.

«Установлено, що у грудні 2017 року тендерний комітет Відділу освіти Житомирської райдержадміністрації під час закупівлі робіт з капітального ремонту будівлі ЗОШ с.Черемошне (утеплення фасадів та покрівлі, заміна вікон та зовнішніх дверей), безпідставно відхилив пропозицію одного з учасників із найменшою ціною. Натомість, порушивши принципи здійснення публічних закупівель, уклав економічно невигідний договір. До того ж, укладений правочин не відповідав вимогам Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України і Загальним умовам укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2005», - інформують у прокуратурі.

Зокрема, договір не містив окремих істотних умов договорів підряду, передбачених зазначеними Умовами, та встановлював для виконавця утричі менший гарантійний строк якості виконаних будівельних робіт - лише три роки з дня підписання актів виконаних робіт. Це у той час, як чинним законодавством визначено термін - 10 років від дня прийняття об’єкта замовником.

Доводи Житомирської місцевої прокуратури щодо порушення законодавства господарським судом Житомирської області визнано обґрунтованими. Відтак, вдалося попередити незаконне використання майже 2,8 млн грн бюджетних коштів.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2018 року прокуратура через суд скасувала тендер на 8,4 млн грн, які збирались заплатити житомирській фірмі за очисні споруди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура тендер  
Матеріали по темі