Події

Чергова жертва води у Житомирській області: втопився пенсіонер

17 August 2018, 10:03

У водоймі в Житомирській області втопився чоловік.

Про це повідомляє головний спеціаліст управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації Микола Мінчук.

«Трагедія сталася 16 серпня в селі Лебединці Андрушівського району. У ставку втопився місцевий житель, 1952 року народження. За допомогою гумового надувного човна та спеціального обладнання працівники державної пожежно-рятувальної частини №5 м. Андрушівки дістали тіло потопельника з води. Ймовірною причиною загибелі людини стало необережне поводження на воді. Наразі остаточні обставини події встановлюються фахівцями», - інформує Мінчук.

У прес-службі управління ДСНС у Житомирській області розповіли подробиці трагедії.

«З’ясувалося, що двоє товаришів відпочивали на березі ставка, розпиваючи спиртні напої. Один із них встав та, втративши координацію рухів, впав з невеликого обриву у воду. У водоймі купалося 6 дітей. Вони відразу ж підбігли до чоловіка та витягнули його на берег. Інший чоловік намагався відвести свого товариша додому, але той відмовився і залишився лежати на березі. Після другої невдалої спроби підвестися, чоловік знову скотився з обриву у воду. Діти кинулися на допомогу, але вже знайти його не змогли. Людина потонула. Загиблим виявився 66-річний місцевий мешканець», - інформують в ДСНС.

З початку купального сезону це вже 15 жертва води.

В УЦЗ вкотре нагадують правила відпочинку біля водойм: потрібно купатися тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях; не слід відпливати далеко від берега та плавати наодинці; не організовувати ігри на воді, пов'язані з пірнанням та захопленням тих, хто купається; після тривалого перебування на сонці не варто пірнати у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок.

«В жодному разі не залишати дітей без нагляду дорослих та не дозволяти їм самостійно відвідувати водойми. І, насамкінець, ні в якому разі не вживати спиртних напоїв», - закликає Микола Мінчук.

Як повідомляв Житомир.info, 13 серпня у селі Глибочок Коростишівському районі Житомирської області в кар’єрі втопився молодий хлопець.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ставок водойма потопельник  
Матеріали по темі