Суспільство

«Yes, ЄС!» на Житомир.info: якість питної води і як ринок ЄС заохочує житомирських виробників дбати про довкілля

17 August 2018, 15:09

Не має кольору, запаху та неприємного смаку – це далеко не повний перелік вимог, які характеризують якість питної води. Надзвичайно серйозно до питання чистоти води ставляться у Євросоюзі. Політика стосовно питної води реалізується у межах чотирьох директив:

- Директива щодо води для гігієни (The Bathing Waters Directive (76/160/EEC) of 1976 replaced by the Directive 2006/7/EC);

- Директива про поводження з відпрацьованою міською та промисловою водою (The Urban Waste Water Treatment Directive (91/271/EEC) of 21 May 1991);

- Директива щодо якості питної води (The Drinking Water Directive (98/83/EC));

- Рамкова Директива щодо поводження з водними ресурсами (The Water Framework Directive (2000/60/EC)).

Завдяки суттєвому поліпшенню системи водопостачання, мешканці Євросоюзу мають можливість споживати чисту, безпечну для здоров’я воду централізованого постачання. У якому ж стані житомирський водоканал і коли мешканці міста зможуть відчути поліпшення якості води - дізнавалися наші журналісти.


Не тільки виготовляти якісний товар, але й дбати про довкілля, у тому числі і берегти воду, заохочують українських підприємців покупці з Євросоюзу, - про це журналістам розповів герой нашого наступного сюжету. У рубриці «Історія успіху» приклад Новоград-Волинської швейної фабрики «Леся», яка вже понад 12 років експортує жіночі та чоловічі брюки у «Євросоюз».

Матеріал публікується в рамках проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа». Проект реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Думки, виражені в цій публікації, відображають виключно точку зору автора.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЄС водоканал підприємство  
Матеріали по темі