Місто

Житомиром курсує комунальний автобус 53-С, який довозить пасажирів зі Смолянки до Силікатного заводу

17 August 2018, 21:39

Від понеділка Житомиром курсує новий, так би мовити експериментальний маршрут 53-С. Це комунальний автобус, який довозить пасажирів від Смолянки до Силікатного заводу і навпаки. Як діє система перевезення та чи потрібно людям додатково сплачувати за проїзд при пересадці розповідає заступник мера Дмитро Ткачук.

«Його особливість – це те, що люди з квитком з нього можуть пересісти на маршрути 53, 53-А і відповідно навпаки. Тобто, дає можливість людям виїхати та тримати сполучення з центральними частинами міста, так і з мікрорайоном Крошня, не здійснюючи повторної оплати. Цей квиток діє упродовж 30 хвилин», - розповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Місце для пересадки на 53-С знаходиться на Смолянці, одразу за рогом місцевої бібліотеки. Знак зупинки є, а от графіку руху маршруту немає. Тому, аби не гаяти часу, їдемо зустрічати маршрутку в районі Паперової фабрики. Побачивши камеру, до нас одразу підійшов місцевий житель пан Ігор. Тільки-но дізнавшись мету нашого візиту, чоловік починає обурюватись.

«Якби вони тут їздили. Четвірку забрали, а тут людей чим будуть вивозити з 1 вересня? Нічим. Цією 53, а там на 53 хіба пересядеш, ніхто там не пересяде. Тому що там 53 будуть іти забиті та й усе. А тут у нас тільки залишається 23, яка буде іти зі Слободи запакована, і тролейбуси, які ходять один через один», - обурюється Ігор.

Допоки говорили й не зогледілись, що пройшло більше півгодини. Тому сідаємо до 53-С, сплативши за проїзд, адже квиток на пересадку діє лише півгодини. Водій Валерій, не чекаючи запитань, одразу розповідає про свій розклад руху. Зазначаючи, що курсує лише у години пік – зранку та ввечері.

«У нас є графік. Я виходжу з ДЕПО о 5 год 54 хв ранку і повинен бути на Смолянській площі о 6 год 12 хв. О 6 год 15 хв я виїжджаю з неї і о 6 год 27 хв маю бути на Силікатному заводі. Увечері я розпочинаю о 16 год 42 хв виїзд з ДЕПО, а о 16 год 45 хв у мене виїзд зі Смолянської площі. А о 19 год 30 хв я завершую на Силікатному заводі, у мене останній рейс. Зараз дуже багато людей вранці пересідають, на Силікатний завод їдуть по наших талонах із маршруток 53, 53-А. Я сьогодні забрав десь людей 35, які їдуть на підвозі», - розповідає водій Валерій Стеглюк.

Зрештою, запитуємо і самих пасажирів, чи влаштовує їх такий маршрутний сервіс.

«Четвірка краще була, звичайно, ми ж до Крошні їдемо. На Смолянці виходимо, пересідаємо, але по цьому білету можна їхати», - ділиться Сергій.

«Будемо бачити, як воно буде», - говорить Олександр.

Доїхавши на 53-С до Смолянки, чимчикуємо на пересадку, аби доїхати до центру. На щастя, на 53 чекали не довго й по пред’явленні квитка водій безперешкодно та без доплат пропускає нас до маршрутки.

Нагадуємо, з 6 серпня 2018 року у Житомирі припинили курсувати маршрутки №4 на Крошню у зв’язку з закінченням терміну дії договору.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня мер Житомира Сергій Сухомлин та його «транспортний» заступник Дмитро Ткачук розповідали, що на заміну маршруткам №4 можуть пустити комунальні автобуси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка автобус комунальний автобус  
Матеріали по темі