Місто

​У Житомирі на заміну маршруткам №4 можуть пустити комунальні автобуси

7 August 2018, 13:05

Влада Житомира шукає заміну маршруту №4, який припинив курсувати містом через закінчення терміну дії договору.

Місцеві чиновники нині розглядають два можливі варіанти вирішення питання: пустити комунальні автобуси зранку та ввечері, які забезпечать пряме сполучення Паперова фабрика – Крошня, або організувати підвіз пасажирів з Паперової фабрики до Смолянки та навпаки, де люди зможуть пересідати на комунальні автобуси, при цьому не сплачуючи повторно за проїзд.


Про це на брифінгу в міськраді 7 серпня розповіли мер міста Сергій Сухомлин та його «транспортний» заступник Дмитро Ткачук. За словами останнього, один із варіантів має запрацювати вже з наступного тижня.

«Ми зараз напрацювали два варіанти. Перший - запустити ввечері та вранці два рейси, які нададуть можливість і працівникам Паперової фабрики, лабскла доїхати до роботи мешканцям цього мікрорайону. Другий - поставити один автобус, який фактично буде підвозити людей від Паперової фабрики до Смолянки. Тоді буде пересадка, але квиток буде діяти на ці маршрути. У нас там є ще у резерві один-два автобуси, які ми можемо випустити на цей маршрут і закрити поки тимчасово питання. Коли буде наступна партія автобусів, тоді ми будемо думати, як вийти з цієї ситуації на постійній основі», - розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Механізм безкоштовної пересадки, коли людям доведеться пересідати, але при цьому ми прибираємо фактор подвійної оплати, і не буде фінансового обтяження для людей. Політика міста така, що кількість маршруток і маршрутів має бути менша, але вони мають бути більшої місткості, і забезпечена безкоштовна пересадка з тими мікрорайонами, в яких немає прямого сполучення. Такі приклади ми сьогодні реалізуємо на базі комунального транспорту, по такому принципу сьогодні працює модель нічних тролейбусів. Впродовж цього тижня ми відпрацюємо один з найбільш прийнятних варіантів. З понеділка, я думаю, це буде повноцінна робоча схема», - додає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, з 6 серпня у Житомирі більше не їздять маршрутки №4 – закінчився термін дії договору.

У червні 2018 року в управлінні транспорту і зв’язку Житомирської міської ради розповідали про зміну схеми руху маршруту №4 у зв’язку з виходом на маршрути 53 і 53А нових комунальних автобусів. Власницею маршруту № 4 є Бабкіна Т.А.

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня 2018 року на маршрути «53» та «53-А» вийшли 14 нових комунальних автобусів. 11 липня заступник мера проаналізував перший місяць роботи комунальних автобусів за критеріями: загальний ефект, водії, технічні недоліки, пальне та перспективи. До кінця літа очікується наступна партія з 23 автобусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрут перевізник  
Матеріали по темі