Події

Парубка, який на вулиці у Житомирі пограбував 14-річного хлопця, поліція затримала з амфетаміном

19 August 2018, 11:56

У Житомирі поліцейські затримали грабіжника з амфетаміном.

Про це 18 серпня повідомила прес-служба ГУНП в Житомирській області.

«16 серпня увечері до поліції звернувся житомирянин із повідомленням про пограбування на вулиці його 14-річного сина. Розшуківці кримінальної поліції встановили та затримали підозрюваного у вчиненні цього злочину у момент, коли він приготувався до вживання наркотиків», - інформують в ГУНП.

За словами заявника, близько 15.10 по вул. Покровській до його сина підійшли незнайомі парубки і попросили телефон, аби терміново комусь зателефонувати. Коли підліток відмовився дати мобільний, один з хлопців раптово вихопив гаджет з кармана його штанів та втік.

Поліцейські попросили потерпілого детально описати зовнішність грабіжників та розпочали перевірку ймовірних правопорушників.

«Під час відпрацювання місця вчинення злочину та суміжних кварталів міста, розшуківці карного розшуку виявили 18-річного парубка з чужим мобільним. У момент його затримання він знаходився в під’їзді багатоповерхівки», - розповів т.в.о. начальника Житомирського відділу поліції Олександр Прокопчук.

Поліцейські застали хлопця у момент, коли він розсипав рожевий порошок (схожий до амфетаміну) на власний телефон, формуючи так звані «доріжки».

Парубка було затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Йому оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Також у хлопця вилучено порошкоподібну речовину та вирішується питання про призначення відповідного експертного дослідження. За його результатами прийматиметься рішення щодо кваліфікації події.

Водночас за відкрите викрадення чужого майна передбачено відповідальність у вигляді ув’язнення на термін від 4 до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, поліція розшукала і затримала зухвальця, який недільного дня 8 липня на одній з вулиць Житомира пограбував пенсіонерку і причетний до інших подібних злодіянь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грабіж пограбування амфетамін  
Матеріали по темі