Влада

Житомирські прикордонники отримали від Уряду Норвегії допомогу – 100 комплектів дозиметрів на 4 млн грн

20 August 2018, 10:14

Житомирський прикордонний загін отримав міжнародну технічну допомогу - 100 комплектів дозиметрів вартістю 4 мільйони гривень.

Про це 20 серпня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського прикордонного загону північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

«Прикордонники Житомирського загону отримали міжнародну технічну допомогу від "Науково-виробничого приватного підприємства «Спаринг-Віст Центр». Допомога охоронцям кордону була надана відповідно до проекту «Обладнання для виявлення ядерних матеріалів і радіоактивних речовин, захисту та навчання для Житомирського прикордонного загону Державної прикордонної служби України», яка реалізується в рамках Угоди про технічне та фінансове співробітництво, підписаної між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегія, Угоди про співробітництво в галузі ядерної та радіаційної безпеки, а також плану спільних дій із реалізації проекту, підписаного між Нордіск Сіккерхет АС та Житомирським прикордонним загоном», - інформує прес-служба.

Загалом прикордонники отримали 100 комплектів дозиметрів: 50 комплектів дозиметрів-сигналізаторів пошукових ДКС-02ПН "КАДМІЙ" та 50 комплектів дозиметрів гамма-випромінення індивідуальних ДКГ-21М. Загальна вартість майна склала майже 4 мільйони гривень.

Вся надана технічна допомога буде використовуватись прикордонниками під час виконання завдань з охорони державного кордону, - зазначає пре-служба.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дозиметр прикордонник Норвегія  
Матеріали по темі