Суспільство

​У новому навчальному році у 220 школах Житомирської області запрацюють інклюзивні класи

21 August 2018, 11:04

На Житомирщині батьки 530 дітей з особливими потребами цьогоріч обрали інклюзивне навчання замість інтернату.

Про це 21 серпня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністраціїз посиланням на начальника управління освіти і науки Ларису Шевчук.

«З кожним роком батьки все активніше віддають дітей з особливими потребами на інклюзивне навчання, оскільки побачили, що це працює, що є позитивний досвід інших батьків. На сьогодні планується навчання на інклюзії 530 дітей, що на 100 дітей більше, ніж у минулому навчальному році. Інклюзивні класи будуть у 220 навчальних закладах», – сказала Лариса Шевчук.

За її словами, з такими дітьми працюють не лише вчителі, а й їхні асистенти, яких на сьогодні вже більше 400. Дітей забезпечують необхідним обладнанням та матеріалами.

В управлінні освіти Житомирської міськради зазначили, що по місту Житомиру поки не можна озвучити такої статистики, оскільки набір на інклюзивне навчання ще триває, і точну кількість класів для навчання дітей з сособливими потребами можна буде назвали лише у вересні.

Як оформити дитину з особливими потребами на інклюзивне навчання, читайте тут.

Нагадаємо, у липні 2017 віце-прем’єр Геннадій Зубко назвав Житомирську область серед лідерів за створенням інклюзивного навчання: рік тому в області нараховувалося 137 шкіл з інклюзією. Узимку 2018 року перша леді країни Марина Порошенко розповідала, що інклюзивно-ресурсні центри в ОТГ мають запрацювати з 1 вересня 2018 року і надавати консультації та корекційно-педагогічні послуги дітям від 2 до 18 років.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2018 року Житомирський виконком одноголосно підтримав збільшення фінансування на підтримку навчання у приватних школах, зокрема, 12 тисяч 918 грн на місяць на кожну дитину з особливими освітніми потребами, тобто, на інклюзію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: інклюзія інклюзивно-ресурсний центр особливі потреби  
Матеріали по темі