Влада

​У Житомирській ОДА пригрозили розірванням договору бердичівському перевізнику, який відмовляється від приміських маршрутів

21 August 2018, 14:36

Житомирська облдержадміністрація розірве договір за всіма напрямками з перевізником «Бердичівське АТП-11837», якщо з 25 серпня він припинить їздити за «невигідними» маршрутами.

Про це 21 серпня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Перевізник ТОВ «Бердичівське АТП-11837» із 25 серпня збирається припинити транспортне сполучення за приміськими автобусними маршрутами у районі через їх невигідність. Перевізник має піти назустріч людям, або Житомирська ОДА розірве договір за всіма напрямками, у тому числі із вигідними, - сказав 21 серпня заступник голови ОДА Олексій Ясюнецький під час наради з питань забезпечення автобусним сполученням», - інформує ОДА.

З 20 маршрутів, від яких хоче відмовитися перевізник, ОДА виступає замовником послуг за 14 з них.

«Чому ви не відмовляєтеся від вигідних маршрутів? Якщо ви перестанете возити людей за цими напрямками, бо вам це невигідно, ми, як замовники послуг, розірвемо договір на перевезення на всі маршрути і знайдемо нового перевізника. Але якщо у вас є проблеми з боргами і ви через це відмовляєтесь, тоді пропоную зібратися і вирішити це питання. Тут мають усі піти один одному назустріч, аби не було соціальної напруги», – сказав Олексій Ясюнецький.

ОДА повідомляє, що 22 серпня у Житомирській ОДА зберуть нараду за участю перевізника, представників Державної фіскальної служби та районної влади для вирішення питання щодо боргів ТОВ.

Як повідомляв Житомир.info, ТОВ «Бердичівське АТП-11837» розвішало оглошення про припинення рейсів за приміськими та окремими міжміськими сполученнями через їх збитковість. У листі до державних органів він повідомив такий крок «вкрай складною фінансово-економічною ситуацією, яка склалася на підприємстві внаслідок систематичної (починаючи з 2015 року) несплати у повному обсязі коштів на відшкодування втрат за перевезення пільгової категорії пасажирів, підвищення мінімальної заробітної плати, зростання цін на ПММ, запчастини до автотранспорту, електроенергії та газу», через що ТОВ має заборгованість у сумі 1 млн 128 тис. грн та по кредитах банків в сумі 834 тис. 665 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів перевізник  
Матеріали по темі