Суспільство

​Районні центри зайнятості Житомирської області після реорганізації стали філіями обласного і займатимуться виключно клієнтами

22 August 2018, 12:21

У службі зайнятості Житомирської області завершилась реорганізація: районні центри зайнятості стали філіями і відтепер не займатимуться господарською діяльністю.

Про це 22 серпня Житомир.info повідомив відділ інформаційної роботи обласного центру зайнятості з посиланням на директора ОЦЗ Галину Корінну.

«Перетворення районних центрів зайнятості у філії обласного центру зайнятості тривало з грудня 2017 року. Першими були реорганізовані Брусилівський та Овруцький, останнім – Лугинський центр зайнятості. 20 серпня відбулось його приєднання до Коростенського міського центру зайнятості як відділу сприяння зайнятості. Таким чином, в області тепер діють чотири міські центри зайнятості, які залишились окремими юридичними особами, та 17 філій обласного центру зайнятості», - розповіла Галина Корінна на нараді керівників структурних підрозділів обласної служби зайнятості.

Важливою приміткою є те, що відтепер філії не займатимуться фінансово-господарською діяльністю, а будуть суто сервісними майданчиками з обслуговування населення і роботодавців.

«Тобто, раніше вони були самостійними юридичними особами, проводили закупівлі, укладали угоди і тому подібне. Тепер ці функції покладаються на Житомирський обласний центр зайнятості, а філії займатимуться виключно клієнтами», - пояснили Житомир.info у відділі інформаційної роботи.

За словами Галини Корінної, за підсумками 7 місяців 2018 року в області спостерігається тенденція до зниження рівня безробіття.

«Так, упродовж січня - липня 2018 року мали статус безробітного майже 29 тисяч осіб, що на 4,3 тисячі менше, ніж торік за цей час. А вакансій від роботодавців надійшло на 1000 більше. Всього з початку року у базі даних обласної служби зайнятості їх було майже 27 тисяч», - розповіла директор центру зайнятості.

Нагадаємо, нещодавно служба зайнятості описала, як виглядає типовий безробітний Житомирської області: освічена жінка у полудень віку.

Як повідомляв Житомир.info, найбільша частка безробітних, які перебувають на обліку в Житомирській обласній службі зайнятості (38%) - це люди з вищою освітою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зайнятість робота безробітний  
Матеріали по темі