Політика

Житомирські свободівці хочуть, щоб в усіх школах був обов’язковий предмет «Християнська етика»

30 August 2018, 10:34

Голова фракції ВО «Свобода» в Житомирській облраді, керівник регламентної комісії Сидор Кізін підготував звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради та Міністерства освіти і науки України щодо запровадження викладання релігійних предметів у всіх навчальних закладах.

Відповідний проект рішення сесії 29 серпня оприлюднений на сайті обласної ради.

«Для забезпечення розвитку релігійної освіти дітей та молоді, зважаючи на численні звернення релігійних організацій, ми, депутати Житомирської обласної ради, просимо: запровадити у всіх навчальних закладах як обов’язковий предмет «Християнську етику»; формувати християнський світогляд при викладанні всіх християнських дисциплін, особливо природничого спрямування; відновити обов'язкове викладання предмету «Релігієзнавство»; запровадити у всіх навчальних закладах усіх рівнів акредитації спецкурси «Християнська філософія», «Християнська психологія та педагогіка», «Християнська соціологія», - йдеться у підготовленому зверненні, яке планують розглянути на вісімнадцятій сесії обласної ради сьомого скликання12 вересня 2018 року.

Додаток до проекту рішення сесії

Нагадаємо, в квітні цього року Львівська міська рада за ініціативи депутатів від ВО «Свобода» проголосувала за звернення до міністра освіти і науки щодо запровадження в усіх навчальних закладах обов’язкового предмету «Християнська етика».

У статті 35 Конституції України зазанчено: «Церква i релiгiйнi органiзацiї в Українi вiдокремленi вiд держави, а школа - вiд церкви. Жодна релiгiя не може бути визнана державою як обов'язкова».

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2011 року тоді ще депутат Житомирської обласної ради від «Фронту Змін» Геннадій Зубко заявляв про необхідність впровадження факультативного курсу з християнської етики у всіх навчальних закладах Житомира, тому що «християнська етика – це основа для об’єднання і створення перспективи розвитку держави».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада "Свобода" релігія християнська етика Кізін  
Матеріали по темі