Влада

​Апеляційний суд виніс рішення щодо мисливського товариства в Житомирській області, де тварини об’їли майже 5 тисяч дерев

30 August 2018, 13:01

Апеляційний суд погодився з житомирськими екологами, які нарахували мисливському ТОВ «Каміа Плюс», розміщеного на території Андрушівського лісництва, 2,5 млн грн збитків за об’їдені мисливськими тваринами дерева.

Постанову Житомирський апеляційний адміністративний суд виніс 14 серпня 2018 року, - повідомила Державна екологічна інспекція в Житомирській області у своєму фейсбук.

«Державною екологічною інспекцією у Житомирській області вже неодноразово повідомлялось про виявлені порушення при проведенні планової перевірки ТОВ «Каміа Плюс», яке здійснює ведення мисливського господарства на території Андрушівського району. Під час перевірки у вольєрі, що знаходиться в лісовому масиві, було виявлено пошкодження тваринами 4808 дерев до ступеня припинення росту. Загальний розмір шкоди, заподіяної лісу, склав 2 млн. 543 тис. грн», - зазначають екологи.

«З метою уникнення відповідальності ТОВ «Каміа Плюс» наприкінці 2017 року звернулось до Житомирського окружного адміністративного суду та в подальшому до Житомирського апеляційного адміністративного суду про визнання протиправних і незаконних дій працівників Інспекції під час перевірки, а також про скасування припису щодо усунення недоліків. Однак рішенням Житомирського окружного адміністративного суду від 14.03.2018 року та постановою Житомирського апеляційного адміністративного суду від 14.08.2018 року визнано правомірні дії працівників Держекоінспекції у Житомирській області щодо проведення перевірки, за результатами якої нараховано збитки. Тобто, у вищезазначеного товариства спроба уникнути відповідальності не вдалась», - йдеться у повідомленні держекоінспекції.

За безвідповідальне ставлення мисливського господарства до утримання диких тварин у вольєрі та пошкодження лісових культур все ж таки доведеться понести відповідальність шляхом сплати завданої шкоди в повному обсязі, - зазначають екологи. Нагадаємо, мова йде про 2,5 млн грн.

Зазначимо, що після апеляційного суду може бути касаційна скарга, яку розглядає Верховний суд.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2017 року екологи розповідали, що при перевірці мисливського товариства годівниці для тварин, де мали лежати сіно та люцерна, були порожні. Інспектори робили припущення, що тварини недоїдали і були вимушені «перейти» на кору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Каміа Плюс екологія суд  
Матеріали по темі