Здоров'я

У Житомирській обласній лікарні пояснили, чому виникали проблеми в роботі комунального МРТ

6 September 2018, 15:47

Комунальний магнітно-резонансний томограф відновив свою роботу і медичний персонал проводить обстеження пацієнтів у звичному режимі.

Про це під час зустрічі із лікарями первинної ланки із ОТГ та районів Житомирщини 6 вересня повідомив головний лікар обласної лікарні Богдан Леськів. За його словами, перебої із роботою апарату почались навесні. Труднощі в ремонті виникли ще й тому, що лише одна компанія в Україні має ліцензію на обслуговування подібної техніки.


«29 травня вийшла з ладу частина комплектуючих одного із блоків. На третій день від зупинки вони вилучили даний блок, бо протестувати його в наших умовах було неможливо. У них на фірмі є спеціальна лабораторія, вони завезли його туди, протестували і виявили, що згоріли два транзистори. Ці транзистори на території України відсутні. Один транзистор прийшов з Європи, а ще один зі Сполучених Штатів Америки. Десь тижнів три ми чекали, що приїдуть ці транзистори», - розповідає головний лікар обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

Згодом, вже після заміни обладнання, у роботі апарату знову виникли збої. Сервісна служба виявила точкові поломки апарату і знову провела ремонт. Повноцінна робота комунального МРТ відновилась лише кілька днів тому, і нині, відділення працює у штатному режимі.

«Приблизно тиждень тому вже прийшли усі деталі, їх замінили, 28 серпня його тестували, 29 серпня ми вже почали прийом пацієнтів. Минулої суботи десь у другій половині дня мене проінформували, що знову стався збій програмного забезпечення. В понеділок приїхала сервісна служба, розібрались чому, що, як і до чого. В цьому блоці знову стався якийсь програмний збій. У понеділок вилучили, у вівторок протестували на своєму обладнанні, знайшли причину, усунули цю причину, вчора привезли, встановили, апарат запрацював, зараз працює і йде обстеження пацієнтів», - каже Богдан Леськів.

Однією із можливих причин збоїв у роботі комунального МРТ називають навантаження, яке він витримує, адже черга на обстеження розписана приблизно на три місяці вперед.

«Навантаження на цей апарат, якщо порівняти із комунальними МРТ по Україні, то навантаження одне із найбільших. І утримання для обласного бюджету обходиться у три мільйони, утримання та робота. Це якщо порахувати і заробітну плату, і енергоносії, і витратні матеріали», - розповідає голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

В обласній лікарні сподіваються, що серйозних перебоїв із роботою МРТ не буде, однак, доволі обережні у своїх прогнозах.

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня 2016 року в приміщенні Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського відбулося офіційне відкриття роботи магнітно-резонансного томографа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Леськів Ширма МРТ лікарня  
Матеріали по темі