Влада

Мер доручив провести службову перевірку в житомирській школі, де діти отруїлися рослинами

7 September 2018, 15:05

У житомирській школі №33 проведуть службову перевірку для розслідування факту отруєння дітей під час навчального процесу.

Розпорядження про проведення службової перевірки мер Сергій Сухомлин підписав 6 вересня.

«З метою розслідування факту ушкодження здоров’я дітей – отруєння рослинами у ході навчального процесу учнями Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №33 та проведення службової перевірки відповідно до статті 42 Закону України про місцеве самоврядування в Україні» утворити комісію», - йдеться у документі.

Перевірку мають провести до 21 вересня 2018 року і скласти акт з відповідними висновками.

«Директору департаменту освіти Житомирської міської ради Арендарчуку В.В. вжити заходів щодо відсторонення від роботи на період проведення службової перевірки осіб винних у травмування учнів. Директору комунального підприємства «Зеленбуд» Житомирської міської ради Шевчуку О.С. забезпечити інспектування території навчальних закладів міста щодо наявності отруйних рослин», - зазначається у розпорядженні.

Коментар з приводу ситуації в школі №33 дала Житомир.info секретар міської ради Наталія Чиж, яка очолює утворену комісію.

«Ми знаємо попередньо, що є такий факт. Робоча група буде все з’ясовувати остаточно, але ми маємо факт і знаємо, що діти були в лікарні, знаємо, що ще один хлопчик знаходиться у медичному закладі, стадію і ступінь отруєння ще не знаємо, зараз будемо довідки збирати, поїдемо в лікарню. Тобто, робоча група буде працювати. Всього отруїлося троє дітей зі старших класів, ніби десятикласники. Заступник головного лікарі підтвердила, що дві дівчинки вже виписалися, а хлопчик ще в лікарні», - розповіла Наталія Чиж.

Як повідомляв Житомир.info, в червні цього року мама 4-річної дівчинки стверджувала, що її дитина отруїлась грибами у житомирському дитсадку №46.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа отруєнння розпорядження перевірка Чиж  
Матеріали по темі