Влада

Депутати хочуть просити Кабмін не забирати у Житомирської області 61,4 млн грн на ремонт доріг

10 September 2018, 12:55

Житомирська облрада хоче ухвалити звернення до Кабінету міністрів щодо перерозподілу коштів на ремонт доріг загального користування державного значення.

Відповідний проект рішення сесії, підготовлений управлінням дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА, 10 вересня оприлюднили на сайті обласної ради.

«Через Житомирську область проходить автомобільна дорога загального користування державного значення М-21 Виступовичі - Житомир – Могилів-Подільський (через м. Вінницю). Вказана автомобільна дорога була побудована у 1979 році та нині перебуває у незадовільному транспортно-експлуатаційному стані, у зв'язку з чим потребує ремонтно-будівельних робіт. Дорожнє покриття на більшій частині протяжності даної дороги має колійність, ямковість, просадки, напливи, інші дефекти, які ускладнюють рух транспортних засобів. У 2018 році Житомирською облдержадміністрацією у Перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування, у рамках експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування області, включено дорогу М-21 Виступовичі - Житомир – Могилів-Подільський (через м. Вінницю) для проведення поточного середнього ремонту, протяжністю 18,7 км, від державного кордону із Республікою Білорусь, на що передбачено фінансування у сумі 50,0 млн грн. Однак, потреба на виконання робіт складає 203,3 млн грн. Відповідно до проекту постанови Кабінету Міністрів України, по Житомирській області проводиться перерозподіл коштів у сумі 61,4 млн грн на ремонт доріг загального користування державного значення, у зв'язку із затримкою тендерних процедур та початком будівельного сезону», - зазначається у зверненні.

Облрада просить спрямувати кошти при їх перерозподілі на виконання поточного середнього ремонту автомобільної дороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через м. Вінницю) на ділянках км 4+344 – км 11+000 та км 11+000 – км 19+000.

«На сьогодні Службою автомобільних доріг у Житомирській області, згідно з вимогами державних закупівель, визначено підрядні організації для виконання поточного середнього ремонту на зазначених відрізках дороги М-21. У разі наявного фінансування, підрядні організації готові виконати дані ремонтні роботи до кінця будівельного сезону. Разом з тим, Житомирською облдержадміністрацією всі кошти, які надійдуть у рамках експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування, будуть спрямовуватись на проведення ремонтних робіт вищезазначеної міжнародної дороги», - йдеться у зверненні, яке планують прийняти на сесії обласної ради 12 вересня 2018 року.

Також 10 вересня на сайті облдержадміністрації оприлюднили інтерв’ю з начальником управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Романом Крисюком, в якому, зокрема, йдеться й про перерозподіл коштів.

«Нашій області були передбачені кошти у сумі 169 млн 580,4 тис. грн на ремонт ділянок доріг Р-49 Васьковичі–Шепетівката М-21 Житомир–Могилів-Подільський, а також на реконструкцію мосту через річку Тетерів у Радомишлі. Служба автомобільних доріг, як розпорядник цих коштів, за 7 місяців повільно використовувала їх і тому Укравтодор підготував проект рішення щодо перерозподілу коштів – направлять тим областям, які їх використовують. Натомість у нас з 169 млн грн залишиться 108,165 млн грн», - зазначаив Роман Крисюк.

Як повідомляв Житомир.info, Міністерство інфраструктури 5 вересня інформувало, що Уряд прийняв рішення внести зміни до переліку об’єктів капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення та обсягів бюджетних коштів в рамках окремих бюджетних програм, які реалізуються у 2018 році: видатки Житомирській області зменшують на 61,4 млн гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада дорога ремонт. звернення Крисюк  
Матеріали по темі