Влада

З початку року державні виконавці в Житомирській області винесли понад 400 подань про оголошення у розшук боржників-аліментників

12 September 2018, 10:10

Питання стягнення заборгованості зі сплати аліментів було, є і буде одним із пріоритетних у роботі органів державної виконавчої служби Житомирської області.

Про це зазначає начальник управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Житомирській області Петро Данилишин.

«З початку року на користь дітей Житомирщини державними виконавцями стягнуто понад 159 млн гривень. З них близько третини – завдяки закону #ЧужихДітейНеБуває. Для порівняння, тільки за увесь 2017 рік було стягнуто 110 млн гривень коштів на утримання дітей». Майже 6 тисяч боржників обмежили у праві виїзду за кордон, керування автомобілем, полювання та користування зброєю. Державні виконавці винесли 411 подань про оголошення у розшук боржників-аліментників. Наразі державні виконавці склали 1491 протокол про адміністративне правопорушення боржників за ст. 183-1 КУпАП, а місцевими судами винесено 74 постанови про призначення їм таких робіт. Понад 30 тисяч гривень від виконання горе-батьками суспільно корисної роботи уже спрямовані на погашення аліментної заборгованості їхнім дітям», - сказав Петро Данилишин.

«Інший важливий напрямок роботи державної виконавчої служби – це примусове стягнення заборгованості з підприємств з виплати заробітної плати. З початку нинішнього року вдалося погасити майже 8 млн гривень боргу, завдяки чому майже 1200 жителів області нарешті отримали зароблені ними кошти. Ця робота особливо пожвавилася після старту на початку квітня ц. р. кампанії з примусового стягнення зарплатної заборгованості. Зокрема, за цей період повністю стягнуто заборговані трудові кошти з таких підприємств, як Будинкоуправління №3 квартирно-експлуатаційної частини Житомирського району, ПрАТ «Фірма «Беверс», ПАТ «Житомирінвест» (ПАТ «Житомирводбуд») та державного підприємства «Коростишівський спиртовий комбінат», - повідомив начальник управління виконавчої служби.

Нагадаємо, у Житомирській області налічується 23 підприємства-боржники, що на 17 менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як повідомляв Житомир.info, всього у 2018 року територіальними органами державної виконавчої служби Житомирської області стягнуто 159 393 216 грн за виконавчими документами про стягнення аліментів, з яких протягом лютого-серпня 2018 року стягнуто 145 961 521 грн.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: юстиція аліменти боржники  
Матеріали по темі