Місто

У Житомирському водоканалі розповіли: цьогоріч більше не відключатимуть воду по всьому місту, лише локально

17 September 2018, 15:55

За неповні дві доби «Житомирводоканал» замінив 17 засувок у мережі водопостачання, завдяки яким в подальшому можна буде локалізувати аварійні ділянки, не зупиняючи водопостачання по всьому місту. Окрім цього, тиск подачі води у кранах мешканців міста стане набагато кращим. Про це у коментарі Житомир.info розповідає директор комунального підприємства Андрій Нікітін.

«Можемо сказати, що на 90% ми впоралися з поставленими задачами. Коли ми змінюємо ці засувки вода вже почне правильно рухатись, з правильною швидкістю, не вбиратиме у себе погані речі з трубопроводів і не відкладає нічого на трубопроводах. Адже, коли є швидкість - немає застійних зон. Дуже вчасно ми взялися до такої роботи з багатьох причин. Три основні: локалізація аварій, підготовка до проекту Світового банку, покращення гідравлічне і трішки якості води», - розповідає директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін.


Запасаючись водою перед відключенням житомиряни активно викладали у соцмережах фото з брудною водою у ваннах. Всьому виною кілька факторів, каже Андрій Нікітін. Зауважуючи: над усуненням яких роботи не припиняються.

«Перед зупинкою люди почали набирати собі ванни з водою, подивилися, що вода такого мутно-коричневого кольору - це зумовлено станом нашого водосховища, в ньому дуже багато марганцю з якими поки що наші старі очисні споруди не можуть впоратись. Коли місто на 30% більше почало споживати води, аніж завжди, швидкості збільшились, почались вимивання з трубопроводів, окисленого марганцю. Що зробити для того, щоб цього не було - це будівництво нових очисних споруд, очистка водосховища та заміна трубопроводів. У цих напрямках ми працюємо. У нас запланована іще одна зупинка на наступний рік, ми проводимо такі роботи зазвичай навесні, тому що нам потрібно буде знову промити всю систему, очисні споруди та трубопроводи. Поставити невелику кількість засувок, які ще залишилися, близько десяти. Це буде нетривале відключення води. Можливо таке, як було це, коли все місто відчує. Цього року - локально, у нас є ще проблема з вул. Промисловою. Ми зараз реалізовуємо проект по заміні 1 км трубопроводу діаметром 300 і плануємо закінчити його упродовж наступних двох місяців і у людей з’явиться нормальний тиск і якість води», - пояснює директор КП «Житомирводоканал».

Наостанок, директор водоканалу анонсує: наприкінці вересня нетривале відключення води чекає на мешканців мікрорайону Маликова, коли будуть вводити у експлуатацію замінений магістральний трубопровід.

Нагадаємо, близько 23 години 14 вересня у Житомирі зупинили водопостачання, аби замінити 17 засувок. Увімкнути воду обіцяли о 17 годину 16 вересня.

Як повідомляв Житомир.info, відключення водопостачання у Житомирі було заплановане на 27.08.18 - 29.08.18. Однак 20 серпня прес-служба водоканалу повідомила, що у зв’язку з технічними складнощами дату відключення буде перенесено.

А до цього, 17 серпня, у день планованої раніше зупинки водопостачання, головний інженер – т.в.о. керівника КП «Житомирводоканал» Сергій Єрьомін повідомив Житомир.info, що попередньо заміна засувок і відключення води по всьому місто буде в середині вересня 2018.

13 серпня 2018 КП «Житомирводоканал» повідомив про те, що планове відключення води з 17 по 19 серпня буде перенесене на інші дні «у зв’язку з великою кількістю звернень громадян». 17 серпня через аварійне відключення від електропостачання насосної станції ІІ підйому по всьому місту пропала вода.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нікітін водоканал вода відключення  
Матеріали по темі