Економіка

У 12 районах Житомирщини розпочалися весняно-польові роботи

20 March 2007, 17:01

Сільгосппідприємства 12 районів Житомирщини вже розпочали весняно-польові роботи.

Про це сказав  заступник голови Житомирської облдержадміністрації Сергій Тараненко на першому засіданні оперативного штабу з питань проведення комплексу весняно-польових робіт 2007 року, - повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Сергій Тараненко також повідомив, що завдяки сприянню голови облдержадміністрації Юрія Павленка, його дієвій співпраці з Урядом України область у нинішньому весняному сезоні першою серед інших регіонів отримала транш в сумі 21,3 млн. грн. із державного бюджету на розвиток сільського господарства. Станом на 19 березня районні управління агропромислового розвитку отримали майже 10 млн. грн.

Разом із тим в області нині повільно йде процес залучення кредитних ресурсів. Сільгосппідприємства потребують кредитів на суму 210 млн. грн., у тому числі для проведення весняно-польових робіт – 87 млн. грн. Станом на 19 березня залучено кредитних ресурсів лише 15,1 млн. грн.

За словами начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Миколи Олещенка, станом на 19 березня в усіх категоріях сільгосппідприємств озимих культур підживлено на площі 32,9 тис. га, багаторічних трав – на площі 9 тис. га. 3,7 тис. га засіяно ранніми ярими культурами.

Кондиційним насінням область загалом забезпечена повністю. Для ефективного проведення весняно-польових робіт потрібно 74 тис. тонн мінеральних добрив (станом на 19 березня фактично придбано 24,2 тис. тонн) та 265 тонн засобів захисту рослин (на сьогодні є лише 52,4 тони).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі