Події

Підприємець із Житомирської області підраховує збитки: згоріло 1,5 тонни соняшнику

26 September 2018, 12:44

У смт Черняхів Житомирської області зайнялася зерносушарка з насінням соняшнику.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.

«25 вересня, о 18:53, до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в металевій зерносушарці на території підприємства в смт Черняхів. На місце події одразу було спрямовано два відділення 23-ої Державної пожежно-рятувальної частини. Вже за 6 хвилини рятувальники прибули за вказаною адресою. Ще до приїзду бійців ДСНС члени Добровільної пожежної дружини підприємства власними силами розпочали ліквідацію займання», – інформують надзвичайними.

З’ясувалось, що пожежа виникла під час технологічного процесу сушіння у завантаженій насінням соняшнику металевій ємності зерносушарки.

Одне відділення рятувальників спрямувало свої дії на охолодження конструкції зерносушарки. Друге ж – безпосередньо проливало саме насіння, яке працівники вже вивантажили з сушарки. Пожежу було локалізовано о 20:18. Вогнеборцям довелося розбирати конструкції та проливати їх водою, аби запобігти повторному загоранню. Ліквідували пожежу о 22:40. Вогнем знищено 1,5 тонни насіння. Сама сушарка значних пошкоджень не зазнала.

На ліквідації надзвичайної події працювало 9 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежної техніки. Причина займання встановлюється фахівцями.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 25 вересня 2018 року в селі Великі Коровинці Чуднівського району Житомирської області зайнявся елеватор сільськогосподарського підприємства. А 21 вересня у селі Карпівці цього ж району горів гранулятор хмелю місцевого підприємства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники  
Матеріали по темі