Влада

​Житомирське управління Пенсійного фонду реорганізують: працюватимуть фронт-офіси і бек-офіс

27 September 2018, 11:48

22 серпня 2018 року Уряд ухвалив постанову, згідно якої буде здійснено реорганізацію Житомирського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Про це 27 вересня повідомила прес-служба Житомирської міськради.

«Пенсійний фонд України в Житомирській області, як і раніше, працюватиме за принципом поділу на фронт-офіс і бек-офіс. Фронт-офіси будуть розміщені у кожній адміністративно-територіальній одиниці області і будуть працювати з громадянами та усіма відвідувачами, що звертаються за пенсійними послугами. Бек-офіс буде діяти на рівні області та виконувати обслуговуючу роботу (кадри, бухгалтерія, юристи)», - інформує мерія.

За повідомленням, чіткий розподіл на фронт- і бек-офіси дає змогу приймати людей не залежно від місця проживання та протягом усього робочого часу. Фронт-офіс перетворюється, по суті, на сервісний центр, у якому будуть надавати повний набір послуг Пенсійного фонду, а документи, заяви від громадян опрацьовуватимуть у бек-офісі.

Сервісний центр для надання послуг громадянам Корольовського та Богунського району буде розташований за адресою м. Житомир, майдан Польовий, 8 (I поверх).

«Для отримання послуг Пенсійного фонду, не виходячи з дому, створено портал електронних послуг Пенсійного фонду України. Тут, у своєму особистому кабінеті, людина може отримати 15 із 30 видів послуг, що надає Фонд. Наприклад, застрахована особа може дізнатися про свій страховий стаж, пенсіонер – побачити розмір пенсії та як її обчислено. Окрім того, запроваджено новий сервіс щомісячного отримання СМС з інформацією про зарахування певного місяця роботи до страхового стажу та про сплату/несплату роботодавцем єдиного соцвнеску. А за допомогою QR-коду через веб-портал можна отримати форму ОК-5, довідку про розмір пенсії тощо. Щоб стати повноцінним користувачем цього ресурсу, треба звернутися в найближче відділення Пенсійного фонду і написати заяву. Без цієї процедури можна обійтися, якщо є електронний цифровий підпис (ЕЦП)», - йдеться у повідомленні.

Водночас ще є послуги, отримати які можна тільки за умови особистого звернення в сервісні центри Фонду (виділено редакцією). Наприклад, подати заяву щодо призначення, поновлення пенсії чи про проведення її виплати за новим місцем проживання.

«Але технології не стоять на місці, і можливо, що в разі запровадження електронної трудової книжки та сервісів ідентифікації і ці пенсійні питання можна буде вирішити дистанційно», - інформує мерія.

Нагадаємо, в 2011 році два управління Пенсійного фонду в Житомирі об’єднали в одне.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня 2018 року 66 тисячам пенсіонерів у Житомирській області підвищили пенсії.

Скільки вчителів-пенсіонерів працюють у школах Житомира, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пенсійний фонд пенсія реорганізація  
Матеріали по темі