Влада

Сільська родина з Житомирської області скористалася програмою «Власний дім» та платить за житло 1,2 тис. грн в місяць

27 September 2018, 12:58

1,2 тис. грн у місяць платить за власний будинок родина на Житомирщині. Сім’я із села Велика Волиця Любарського району скористалася відновленою головою ОДА Ігорем Гундичем програмою пільгового кредитування та придбала житло під 3% річних.

Про це 27 вересня інформує прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

26 вересня керівник області Ігор Гундич особисто навідав родину, аби переконатися, чи працює програма і чи задоволені нею господарі.

«Ми активізували програму «Власний дім» – і вона тепер користується попитом, значить, потрібна людям. Переконався особисто у цьому. Ми даємо можливість реконструювати, придбати або ж побудувати власне житло під дуже вигідний кредит – 0-3%. Це дуже гарна можливість для будь-якої сім’ї, у першу чергу для молодої сім’ї, яка готова жити в селі, працювати і розвивати село», – сказав Ігор Гундич.

Господиня, сім’я якої скористалася програмою, Світлана Маляр розповідає, що дізналася про програму від знайомих, які придбали будинок у пільговий кредит.

«Ми вирішили, що і нам варто спробувати. Адже одружені вже 17 років і нам теж хотілося своє житло. Дуже швидко усе вдалося – в березні тільки подумали, а в квітні нам уже погодили кредит. Буквально за 2 місяці нам виділили кошти і ми придбали будинок. Люди користуються цим кредитом і я закликаю користуватися», – розповідає Світлана Маляр.

Жінка працює в місцевій школі, вчителькою математики, тому й житло шукали в селі.

«На міську квартиру ми не заробимо. Та й у мене тут робота і чоловік працює в аграрній компанії. Тому вирішили тут купувати будинок. Тим більше, коли нам погодили кредит під 3%. Якби ми мали трьох дітей, нам би взагалі дали безвідсотковий кредит», – жартує пані Світлана.

Родина Малярів платить щокварталу 3,6 тис грн, у тому числі відсотки за кредитом, за власний просторий будинок. Кредит взяли на 15 років, проте такий термін родину не лякає, адже сума пропорційно в місяць – лише 1,2 тис грн.

Надалі господарі планують утеплювати житло та слідкувати за іншими програмами, які діють на Житомирщині.

Нагадаємо, програма «Власний дім» надає можливість пільгового кредитування (0-3%) терміном до 30 років.

Кредит надається у розмірах:

до 300 тисяч гривень кредиту для будівництва житла у селі;

до 200 тисяч гривень кредиту для придбання житла;

до 150 тисяч гривень на ремонт чи реконструкцію житла.

Щоб отримати кредит, потрібно подати заявку та необхідні документи до «Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» за адресою: майдан Корольова, 12, каб. 510, 512. Довідкова інформація за телефоном: (0412) 42-16-06.

Із переліком документів Ви можете ознайомитися тут: http://oda.zt.gov.ua/yak-na-zhitomirshhini-pridbati-abo-pobuduvati-zhitlo-u-seli-za-pilgovij-kredit.html

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році на програму «Власний дім» для сільських жителів у Житомирській області закладали 2,3 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гундич ОДА Любарський район власний дім житло  
Матеріали по темі