Місто

У Житомирі з 1 жовтня стартує голосування за проекти бюджету участі – допущено 80 пропозицій

28 September 2018, 11:49

З 1 жовтня у Житомирі розпочинається голосування за проекти бюджету участі.

Розпорядження «Про забезпечення підготовки та проведення процедури голосування за проектні пропозиції до бюджету участі 2019» підписане мером Житомира та опубліковане на сайті міської ради 28.09.2018р.

«На виконання рішення Житомирської міської ради від 014.03.18 №958 «Про бюджет участі (громадський бюджет) в місті Житомир», з метою впровадження інноваційних механізмів залучення громадськості до налагодження системної взаємодії з органами міського самоврядування, для забезпечення якісної підготовки та проведення процедури голосування за подані проектні пропозиції до бюджету участі на 2019 рік, відповідно до ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»: Облаштувати місця для проведення процедури голосування за проектні пропозиції до бюджету участі 2019 року у приміщеннях Житомирської міської ради, Богунської та Корольовської районних рад», - йдеться в документі.

Згідно із розпорядженням, має бути забезпечений безперешкодний доступ до місця проведення голосування з 1 по 10 жовтня 2018 року (з понеділка по п’ятницю з 9:00 по 18:00 та з суботи по неділю з 11:00 по 15:00).

Загальна сума бюджету участі у 2018 році становить понад 15 000 000 грн.

Обрати найкращі проекти можна двома способами:

1. Проголосувати на сайті Житомирської міської ради https://zhytomyr-budget.e-dem.in.ua/#/. Авторизація голосуючих здійснюється в електронній системі за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП), BankID.

2. Проголосувати в пунктах для голосування (Житомирська міська, Корольовська, Богунська районні ради) за допомогою паспорта громадянина України.

Одна особа може проголосувати за два великі та два маленькі проекти.

Сині кружечки – проекти допущені до голосування

Сірі кружечки - не допущені до голосування

Нагадаємо, 14 вересня 2018 року, розглянувши апеляційні заяви, Координаційна рада з питань впровадження бюджету участі погодила ще один проект до голосування: всього до голосування допущено 80 проектів.

Як повідомляв Житомир.info, переможцями бюджету участі у 2017 році стали 13 проектів, чотири з яких подав Валерій Онопрієнко: вони стосуються мікрорайону, депутатом від якого у міську раду обрана його дружина Тетяна. Також через скандал зняли з голосування три «бібліотечні» проекти бюджету участі, автором яких була директор комунального закладу «Централізована бібліотечна система» Житомирської міської ради Лариса Харчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі голосування проект  
Матеріали по темі